(P) Ce mobilă trebuie să conțină un apartament de închiriat?

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 28 august 2019, 13:00

Dacă ai un apartament de închiriat, indiferent dacă vrei să-l închiriezi în regim hotelier sau tradițional, pe o perioadă lungă de timp, este foarte important să-l mobilezi corespunzător înainte de a primi primii chiriași. Chiar și temporar, apartamentul tău devine casă pentru cei care îi calcă pragul, iar succesul în astfel de afaceri depinde direct proporțional de gradul de confort pe care vei reuși să-l asiguri. 

De aceea, mai ales dacă este prima oară când închiriezi, ne-am gândit că două, trei sfaturi de bază cu privire la această activitate ți-ar prinde de folos și astfel am concentrat în acest articol toată informația necesară pentru a putea avea parte de un start bun în domeniul închirierilor.  De la amenajări și până la piesele de mobilier care ar trebui să se regăsească în apartamentul tău, despicăm firul în patru pentru ca la sfârșitul lecturii să te simți gata pregătit.

Cum să amenajezi un apartament de închiriat?

Nu exagera cu finisajele!

Culorile tari, tavanele și pereții falși sau spoturile în toate colțurile camerelor nu au ce căuta într-un apartament de închiriat. Chiar și realizate cu mult bun gust, astfel de elemente nu sunt pe placul tuturor și s-ar putea să ai mult mai mult succes cu o abordare clasică. 

În plus, mai ales dacă primești în gazdă o familie cu copii mici, pereții vor fi cu siguranță ținta multora din năzbâtiile lor și atunci când va trebui să repari sau să zugrăvești integral, vei avea mai puțină bătaie de cap cu tradiționalul alb.

Cu cât oferi mai mult, cu atât primești mai mult

Încearcă să anticipezi toate problemele care ar putea apărea în apartamentul tău. Începând cu instalația sanitară și terminând cu balconul, verifică absolut tot. Dacă geamurile tale nu au plase de insecte montează-le și astfel vei proteja zugrăveala; de asemenea, asigură-te că pui la dispoziție un loc potrivit pentru uscatul rufelor, pentru ca cei care îți vin în gazdă să nu usuce în casă și să dea ocazia formării igrasiei; dacă apartamentul se supraîncălzește, montează măcar o unitate de aer condiționat în apartament și evită în acest mod plecarea chiriașilor din cauza căldurii. Perfecțiunea stă în detalii. 

Dragoste cu forța nu se face!

Nu îți obliga chiriașii să iubească ceva ce lași în urmă. Dacă în apartamentul tău existau plante înainte să îl închiriezi, asigură-te că acestea dispar înainte de venirea primilor chiriași. Nu toată lumea iubește plantele și în mod sigur nu toți iubitorii de plante iubesc orice plantă. Lăsând o plantă în apartament, îți vei face chiriașii să se simtă responsabili pentru bunăstarea ei și s-ar putea să nu le convină acest rol. Dacă cei pe care îi primești în gazdă iubesc plantele, fără îndoială le vor aduce cu ei pe ale lor.

Dacă vrei să dai puțină personalitate apartamentului tău, optează pentru câteva piese de artă. Tablourile desenate sau posterele printate pot fi o pată de culoare. Dar nici aici nu da prea mult frâu liber imaginației pentru că s-ar putea ca efortul să nu fie apreciat.

・Optează pentru un mobilier minimalist

Așa cum un interior cu finisaje modeste, dar moderne și curate, va avea mai mult succes decât unul prea încărcat, și mobila minimalistă va fi mult mai apreciată de chiriași. Pentru piese de mobilier convenabile, de bună calitate și cu un design minimalist, încearcă magazinul online ACAJU.ro și vei găsi acolo tot ce-ți trebuie pentru a-ți face apartamentul un loc confortabil.

Cea mai mare greșeală pe care o fac proprietarii de apartamente de închiriat este încercarea de a cumpăra multe piese de mobilier cu puțini bani. Astfel, se aleg doar cu obiecte de slabă calitate pe care sunt nevoiți să le schimbe odată cu fiecare nou chiriaș. De aceea, atunci când bugetul este mic, soluția nu este renunțarea la calitate, ci la cantitate! Chiar și cu puține elemente, orice chiriaș apreciază infinit mai mult mobila rezistentă și frumos lucrată chiar dacă este dispusă într-un mod aerisit!

Ce piese de mobilier trebuie să includă un apartament de închiriat?

#1 Un dormitor confortabil

La vizionare, unul din primele spații de care chiriașii tăi se vor interesa, va fi dormitorul. Dacă este vorba de un cuplu, acesta trebuie să conțină un pat de dimensiuni moderate, un spațiu de depozitare în care să încapă atât garderoba lui cât și a ei și două noptiere. Pentru ca interiorul să pară mai generos, optează pentru un pat jos, care va lungi camera pe vertical. De asemenea, dacă spațiul permite, nu uita să pui în cameră și un fotoliu sau un taburet care prin destinația sa va crea senzația de confort sporit. Și la capitolul mobilă dormitor ACAJU.ro oferă cele mai moderne piese, din materiale de calitate și cu un design deosebit așa că poți conta pe acest magazin cu amenajarea.

#2 Rezumă-te doar la o canapea pentru sufragerie

Dacă intenționezi să-ți închiriezi apartamentul pe termen lung aceleiași familii, chiriașii tăi vor aprecia dacă le oferi spațiu și pentru propriile posesii, dar și un loc unde să-și practice hobby-urile. De aceea, ai putea considera sufrageria acea încăpere unde să le dai voie să-și exprime personalitatea. Unora le place să citească și au nevoie de o bibliotecă încăpătoare. Altora nu și de aceea o astfel de piesă i-ar putea incomoda. Unora le place să mănânce în sufragerie și au nevoie de o masă încăpătoare. Altora nu și de aceea o măsuță de cafea este mai mult decât suficientă. Înainte să investești în mobilă care s-ar putea să încurce, începe în sufragerie cu draperiile, un televizor pe perete și o canapea ACAJU.ro, iar restul lasă-i pe chiriași să aleagă.

#3 O bucătărie cu tot ce trebuie

Indiferent dacă se va găti în bucătăria pe care o pui la dispoziție sau nu, este absolut necesar ca aceasta să fie echipată cu strictul necesar. Ai grijă ca aragazul, hota, chiuveta și frigiderul să funcționeze corespunzător, cât despre mobilă, asigură-te că cei care îți vor veni în gazdă au destul spațiu să pregătească masa, dar și dulapuri unde să-și pună vesela.

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!