(P) 5 trucuri de organizare a bucătăriei

De Unica.ro, pe

Organizarea bucătăriilor ne poate da bătăi de cap, indiferent de spațiu sau de forma acestora. O bucătărie organizată este aceea în care găsești tot ceea ce îți este necesar, fără eforturi de căutare. Pentru aceasta, însă, este nevoie și de o amenajare pe măsură, dar și de câteva trucuri ajutătoare. Dacă și tu vrei o bucătărie mai organizată, iată ce ar trebui să știi. 

Fă un inventar al lucrurilor

Pentru a te organiza cât mai bine, ar trebui să știi înainte de orice care sunt ustensilele pe care le deții, pentru a completa cu lucrurile care îți lipsesc. Firește, acesta este un moment perfect pentru a renunța la produsele vechi sau pe care nu le mai utilizezi, sau la cele care au atins un grad ridicat de uzură. Apoi, cumpără-ți ustensilele care îți lipsesc, astfel încât  toate să poată fi organizate ca la carte. O mare parte din ustensilele care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie se găsesc pe https://www.vivre.ro/s-268/bucatarie. O dată alese, le vei putea așeza la loc de cinste, dar bine organizate, astfel încât să ai acces facil la acestea.

Folosește organizatoare pentru veselă

Deși, ai putea lăsa vesela în scurgătorul de lângă chiuvetă, acest lucru este și inestetic dar și neigienic. Praful și stropii de apă care sar accidental, sau chiar pericolul spargerii, ca urmare a aglomerării suprafeței, ar trebui să fie motive suficiente să te determine să apelezi la organizatoare speciale pentru veselă. Vei putea, așadar, să așezi bolurile separat, la fel și farfuriile sau platourile, astfel încât fiecare articol să se găsească, întotdeauna, la locul lui stabilit. Nu uita de organizatoarele pentru tacâmuri, astfel încât fiecare dintre acestea să aibă un loc predefinit, conform categoriei din care face parte (furculițe, cuțite, linguri, etc.)

Utilizează polițe și etajere pentru depozitare

În funcție de cum este amenajată bucătăria ta, s-ar putea să ai nevoie de etajere sau de polițe pentru lucrurile de care ai nevoie. Fie că vorbim despre ghivece sau alte vase cu plante aromate proaspete, precum busuiocul sau cimbrul, fie că vrei să pui pe ele orice altceva, vei vedea că etajerele sunt foarte utile. Ele te ajută să economisești spațiul și nici nu influențează negativ aspectul bucătăriei tale.

Folosește panouri de organizare

Ustensilele de gătit ar trebui să fie cât mai la îndemână și, din acest motiv, s-ar putea să fie nevoie să instalezi panouri cu agățători pentru polonicul, spumiera sau lingura, adică exact obiectele care îți vor fi utile în timpul gătitului. În plus, un organizator pentru capace s-ar putea să fie mai mult decât eficient, pentru că permit amenajarea acestora și pe un perete. 

Așază mobilierul pe o singură latură a bucătăriei

Dacă ai mobilier de bucătărie, de tipul colțarelor, este indicat să le pui pe un singur perete, astfel încât să creezi un culoar de trecere și o imagine continuă din punct de vedere vizual. În acest fel, nu vei avea probleme în ceea ce privește spațiul și te vei putea bucura, în continuare, și de confortul cafelei de dimineață băute în timp de citești știrile. 

Aceste mici trucuri te-ar putea ajuta să obții maximul de la bucătăria ta, mai ales dacă aceasta e suficient de mare încât să jonglezi cu dimensiunile. Tot ce ai de făcut este să cumperi produsele potrivite și să organizezi în funcție de nevoile tale. Produsele moderne sunt destul de inovatoare, așa că vei primi un ajutor în plus în ceea ce privește organizarea bucătăriei.