Creează mai mult spațiu de depozitare în cinci pași simpli

Apartamentele și casele mici pot fi foarte greu de gestionat din punct de vedere al spațiului, mai ales atunci când ai copii sau animale. Jucăriile sunt împrăștiate peste tot, la fel și încălțămintea, iar tigăile nu mai au loc în dulapurile din bucătărie.

Unul dintre primele lucruri la care te gândești este să cumperi mai multe dulapuri, dar uneori acest lucru nu este suficient pentru a crea mai mult spațiu și ordine. Pe lângă mobilier, îți mai sunt necesare câteva trucuri care să te ajute în organizarea locuinței. Așadar, am adunat câteva idei interesante care să te ajute să regândești decorul casei. 

Ordonează lucrurile din dulap

Știm că ai multe substanțe de curățenie și toate cad atunci când deschizi ușa dulapului. Mai mult, fiind atât de multe, uneori îți este imposibil să găsești ceea ce ai nevoie. Chiar dacă pare o sarcină grea de rezolvat, soluția este extrem de simplă. Cumpără câteva cutii pe care să le prinzi pe interiorul ușii și depozitează acolo lucrurile de care ai nevoie. În acest mod, vei economisi spațiu, pentru că nu vei cumpăra un dulap nou și îți vei găsi și mult mai repede obiectele de care ai nevoie.

Îmbină utilul cu plăcutul

Știm că televizorul arată foarte bine prins pe perete, dar uneori, mai ales atunci când avem nevoie de spațiu de depozitare, poate ar fi mai util să apelăm la comode televizor, care să ne permită atât ascunderea cablurilor, cât și depozitarea anumitor obiecte. Astfel, într-o comodă vei putea aranja cărți ale copiilor sau ale voastre, diferite accesorii pentru TV, precum telecomandă, baterii, jocuri și jucării ale celor mici și așa mai departe. În plus, acum există foarte multe modele extrem de moderne și care îți vor înfrumuseța livingul.

Folosește-te de suporții de perete

Cu toții avem în bucătărie oale, cratițe și tigăi și, nu de puține ori, parcă nu mai găsim suficient loc să le depozităm. Dacă vrei să câștigi spațiu, dar în același timp să dai și o notă originală bucătăriei, atunci montează o serie de suporți de perete. Se vor dovedi extrem de utili și, în plus, arsenalul tău de tigăi și cratițe va primi aplauzele mult așteptate. Vei reuși să obții nu doar un look modern și inedit în bucătărie, dar și să faci loc în dulapuri pentru lucruri care nu pot fi expuse.

Organizează legumele

Unele lucruri sunt greu de depozitat sau, mai bine spus, este foarte greu să le găsești un loc perfect pentru a le păstra, iar unele dintre acestea sunt legumele. Cartofii, morcovii, ceapa și alte asemenea ocupă foarte mult spațiu când sunt depozitate în pungi. Poți încerca să cumperi o serie de lădițe din lemn, pe care să le poți monta una peste alta, sau poți alege o varianta inedită, mai exact suporți de documente sau bibliorafturi metalice. Este foarte important ca acestea să aibă găuri tocmai pentru ca legumele să aibă suficient aer și să se mențină proaspete.

Folosește fiecare colț al casei

Camerele asimetrice ne produc un sentiment de panică și chiar nu ar trebui. De ce? Toate acele colțuri sunt spații excelente pentru rafturi. Le poți face tu acasă dacă ai la dispoziție lemn și un fierăstrău sau poți comanda de pe internet triunghiuri care să se încadreze perfect în spațiul de care dispui. Le vei putea folosi pentru cărți sau veselă, în funcție de locul unde le vei poziționa, important este să nu le lași goale și să utilizezi fiecare centimetru disponibil.

De asemenea, pentru a crea vizual mai mult spațiu, gândește-te să investești în câteva oglinzi și să optezi pentru perdele din materiale subțiri care să permită luminii să pătrundă în casă. Aceste mici trucuri vor fi de mare impact și nici nu sunt extrem de costisitoare. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Acaju

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!