5 pași pentru o bucătărie practică și elegantă

De pe

Bucătăria nu este concepută doar pentru pregătirea rețetelor gastronomice, ci este și locul unde îți primești prietenii, unde se strânge întreaga familie la ceas de seară și, cel mai important, unde îți savurezi cafeaua la prima oră a dimineții. Așadar, este foarte important ca aceasta să fie organizată și funcțională, astfel încât spațiul să fie ordonat și elegant, dar și să-ți satisfacă toate nevoile.

Cu siguranță, în noul proiect ce vizează o amenajare bucatarie te-ai gândit mult la estetica acesteia și ai căutat inspirație pe bloguri, reviste, chiar și pe site-urile ce comercializează mobilă și accesorii. Evident că frumusețea joacă un rol extrem de important în proiectarea unei bucătării, dar nu uita să iei în calcul funcționalitatea. În cazul în care vei sări peste acest capitol, te vei trezi cu un spațiu ineficient și inutil, mai ales în momentele în care vei pregăti mesele și îți va lipsi confortul.

Pentru o renovare de succes, trebuie să ai în vedere câteva elemente cheie care, odată implementate, vor crea o bucătărie ce va îmbina perfect cele două caracteristici atât de dorite: utilitate și frumusețe.

Mizează pe multe spații pentru depozitare

Niciodată nu există prea multe spații de înmagazinare și trebuie să observi locurile ce ar putea deveni spații nefolositoare. Așadar, dacă ai colțuri care nu au fost încadrate inițial în conceptul mobilei, discută cu cei care o proiectează și adaugă rafturi de condimente sau alte componente pe care să le poți utiliza pentru diverse lucruri. Nu vei avea probleme să le umpli.

Ascunde electrocasnicele

Știm că prima impresie contează cel mai mult, așadar încearcă pe cât posibil să menții blaturile goale. O bucătărie plină de aparate electrocasnice poate fi obositoare și nu este un peisaj pe care vrei să-l vezi zi de zi. Așadar, gândește-te la o soluție care să te ajute să ascunzi aparatul de cafea, prăjitorul de pâine sau chiar cuptorul cu microunde, fie că este vorba de corpuri unde să le poți incastra, fie că vei proiecta un dulap special cu o ușă glisantă. Folosind această modalitate, vei avea mai mult spațiu pentru gătit, dar și bucătăria va părea mult mai spațioasă.

Renunță să te gândești doar la dulapuri

În afară de dulapurile superioare și cele aflate sub blatul de bucătărie, poți crea un perete pe care să-l folosești pentru depozitarea obiectelor pe care le folosești zi de zi. Le poți realiza foarte simplu folosind seturi speciale pe care le poți cumpăra rapid din magazine sau, în funcție de timp, ai posibilitatea să le construiești chiar tu. Vei avea nevoie de o țeavă, niște cârlige și suporți pentru perete. Aici vei putea agăța chiar și coșuri mici în care să îți păstrezi buretele de vase sau alte accesorii pentru spălat. De asemenea, poți monta câteva polițe de lemn deasupra blatului, unde poți expune farfurii, pahare sau cănile de cafea.

Fii atentă la lumină! 

Gătitul și curățarea bucătăriei necesită o lumină puternică, așadar montează mai multe surse de iluminat. Pe lângă plafonieră, poți adăuga benzi de lumină cu LED atât în dulap, cât și în sertare. Totodată, nu uita să ai o sursă deasupra blatului unde pregătești mâncarea.

Alege materiale rezistente

Un aspect ce nu trebuie ignorat când alegi noua mobilă este rezistența materialelor. Chiar dacă îți place lemnul, acesta nu este o variantă câștigătoare când vorbim despre blatul de bucătărie. Astfel, achiziționarea unei suprafețe de granit este mult mai potrivită și mai ușor de întreținut.

Dacă vrei să adaugi un pic de culoare în bucătăria ta, nu ezita să cumperi plante verzi sau chiar flori. Vor înfrumuseța spațiul și vor contribui la crearea unei ambianțe naturale și plăcute. 

Sursă foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Beko

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro