Cafeaua cea de toate zilele

De Libertatea pentru femei pe

Pentru că „Avem timp pentru toate. Să dormim, să alergăm în dreapta şi-n stânga, să regretăm c-am greşit şi să greşim din nou.” (Octavian Paler – Avem timp)

► Ora 7.50. Alarma setată mai devreme, tocmai pentru a face faţă numeroaselor negocieri cu mine însămi – „Încă 10 minute”, asta este tot ce pot gândi. Indiferent cât de mult aş vrea să rup rutina, îmi este  greu să mă ţin de programul de alergare de dimineaţă sau de noua dietă găsită pe internet. Şi ştiu că nu sunt singura în această situaţie.
Astfel, măcar mă străduiesc să înlocuiesc aşa zisele „mici obiceiuri rele” cu nişte tabieturi sănătoase şi foarte plăcute în schimb. De exemplu, nu mai sar peste micul dejun şi îmi prepar o cafea care să mă monteze. Nu orice cafea, ci  o cafea 100% naturală, care are şi boabe verzi în componenţă ce îi dau un gust intens, pe placul meu. Şi, dacă mă întrebaţi, puţine lucruri sunt la fel de bune, îndelung savurate ca această cafea de dimineaţă.
► Optez pentru iaurt şi cereale integrale. Ocolesc laptopul şi încerc să nu mă gândesc la toate task-urile neterminate care mă aşteaptă la serviciu. Îmi înfăşor degetele pe cana de cafea şi încerc să mă relaxez. Pentru că, de cele mai multe ori, uit şi uităm că toate micile probleme care ne cauzează stresul nu sunt chiar atât de importante.
Şi cum avem timp pentru alţii şi altele, trebuie să avem timp şi pentru noi şi starea noastră de bine. Şi dacă nu avem, să ne facem. Acesta este al doilea lucru al dimineţii, după cafea, care mă face să privesc cu optimism ziua ce urmează şi este gândul care mă porneşte la drum.
► Si mai am un mic secret: joia îmi pregătesc un mic dejun parizian – cu un croissant şi aceeaşi cafea . Este ziua în care mă abat puţin de la micul dejun obişnuit, dar am în continuare cafeaua naturală cu mine. Este o masă care mă face să sar din pat ceva mai repede decât mic-dejunurile altor zile. Deloc surprinzător că joia zâmbesc mai mult şi scriu mai relaxat.
► Dimineţile de weekend sunt puţin diferite, se prelungesc până spre prânz, includ savurarea cafelei în doi, în timp ce ne întrebăm ce o să facem în ziua care urmează. Este normal să îmi permit mai multă relaxare în weekend, nu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro