Bacalaureat 2018. Cele mai amuzante perle la Limba și Literatura Română

De Oana Dinu, pe Ultimul update Marți, 02 martie 2021, 15:32
Bacalaureat 2018. Cele mai amuzante perle la Limba și Literatura Română pe care absolvenții claselor a 12-a le-au scris pe foaia de examen.

Subiectele de la prima probă scrisă de la examenul de Bacalaureat 2018, cea la Limba și Literatura Română, unde candidații au avut de comentat arta poetică a operelor lui Eminescu, Arghezi, Blaga sau Ion Barbu, au fost o adevărată provocare pentru absolvenții de liceu. Iată care au fost cele mai amuzante perle, potrivit știrileprotv.com :

„Poezia spune povestea unui rege care se iubea cu o laponeza pe nume Enicer”

„Nu e nimic mai romantic decât să te bagi în mijlocul câmpului seara şi să scrii despre el, aşa cum a făcut Tudor Arghezi.”

„Poetul face figuri interesante, pentru că asta îl atrage pe cititor.”

„Secvenţa este despre nişte oameni ciudaţi care miros ziare şi resimt plăcere. În zilele noastre, presa este citită online, deci am pierdut acest obicei.”

„Arghezi ne convinge în cele patru stofe că florile mucegăite ne pot îmbogăţi viaţa, la fel ca multe lucruri mizerabile- de exemplu, reciclarea.”

„Oda lui Eminescu a fost măsurată cu metrul antic.”

„Arghezi îşi scrie testamentul, conştient că toată lumea va afla despre aranjamentele lui.”

Dacă dovezile de creativitate sunt considerate un atuu, nu același lucru putem spune despre perlele scrise de elevi, amuzante și îngrijorătoare totodată. Iată ce au mai descoperit examinatorii pe foile de examen, conform adevărul.ro :

„Poate poetul a vrut să impresioneze dar nu prea ia ieşit, asta întâlneşti numai pe scenă când actorii joacă şi spectatorii se uită la ei.”

„Totodată, puştoaicele astea sau panaramele au acces la locuri frumoase, deoarece se târâie cu câte un hodorog şi au farmec pentru locul în care trăiesc.”

„Iubirea se naşte din multe, dar în carul Luceafărului se naşte din propria reflecţie care o vede în oglindă.”

„Lucian Blaga s-a remarcat în literatură prin estetica grotescului”

„Închei acest eseu la Eminescu spunând şi accentuând că este cea mai marfă poezie citită până în 2018, ia face trecerea de la o perioadă agitată din viaţa noastră la linişte, la calm.”

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2018 vor fi afișate pe data de 4 iulie.

Citește și:

Iluzia Ponzo sau de ce Luna pare mai mare la orizont

Doi tineri din România au renunțat la joburi și au plecat în aventura vieții lor

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!