Parcurile de distracţii, între adrenalină şi teroare

De Nicoleta Galeteanu pe

De la adrenalină pozitivă la spaimă adevărată, intensitatea trăririlor pe care ţi le rezervă parcurile de distracţii sunt imprevizibile într-o tiribombă nesigură.
Numărul accidentelor din parcurile celebre de distracţii pare să crească de la an la an, iar riscul ca o experienţă amuzantă să se transforme într-o cursă fatală este unul real.

Caruselul terorii din Scoţia

Ultima cea mai traumatizantă experienţă a avut loc într-un parc de distracţii din Scoţia, unde un grup de turişti a rămas suspendat într-un carusel mai bine opt ore.

Nouă persoane au trăit pe propria piele cea mai nebunească cursă cu caruselul, după ce maşinăria s-a blocat şi le-a ţinut suspendate la 60 de metri deasupra solului vreme de opt ore. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru ca turiştii să coboare în siguranţă din carusel.

Parcul de distracţii Tsunami Strathcly de Country Park, unul dintre cele mai mari parcuri tematice de aici,  nu este străin de incidente; frecvenţa cu care au loc astfel de situaţii ar putea clasa parcul printre cele mai periculoase din lume. Un accident asemănător a avut loc şi în 2009, când un grup de turişti a rămas blocat tot în carusel mai multe ore în şir.

Cursă nebună cu Montagne Rousse

Conform studiilor, cursele în montagne rousse se află printre cele mai periculoase jocuri din parcurile tematice. Recent, parcul Go Bananas din Chicago a fost locul unui astfel de scenariu, unde incidentul s-a transformat într-o întâmplare fatală.  

În urmă cu o lună, un băieţel de numai trei ani a murit sub ochii îngroziţi ai părinţilor, după ce a căzut dintr-un montagne rousse aflat în mers. Copilul s-ar fi desfăcut din sistemul de siguranţă care îl ţinea pe scaun, căzând astfel de la o înălţime de peste trei metri.

În urma tragediei, părinţii au acuzat reprezentanţii parcului că sistemul de siguranţă ar fi fost prea larg, deşi, fiind vorba de un parc destinat copiilor, toate elementele sunt create pe masura lor.

Trenuleţul groazei din Disneyland Paris

Exact în aceeaşi perioadă, şi Disneyland-ul din Paris a fost cutremurat de o întâmplare terifiantă. Accidentul recent din cel mai mare parc de distracţii din Franţa s-a petrecut pe linia de cale ferată, trenuleţul, aflat în mers cu aproximativ 25 de turişti, fiind lovit de o bucată de fibră de sticlă sau lemn. În urma accidentului, cinci oameni au fost răniţi, dintre care unul, destul de grav, rănit la nivelul capului de greutatea materialului.

O maşinărie s-a rupt

După Port Aventura, Tibidabo este al doilea cel mai cunoscut parc tematic din Spania, nici el lipsit de incidente tragice.

Anul trecut, o tânăra de 15 ani a murit după ce braţul maşinăriei, numită „Pendul”, s-a rupt pur şi simplu, prăbuşindu-se de la 40 de metri înălţime.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro