7 detalii necunoscute despre viața privată a lui Brigitte Macron

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Marți, 23 ianuarie 2018, 19:25
Povestea franțuzoaicei de 64 de ani, căsătorită cu președintele Franței, un bărbat cu 25 de ani mai mic decât ea, a devenit recent subiectul unei cărți. Biografia consacrată a Primei Doamne a Franței, „Brigitte Macron l'affranchie”, scoate la iveală o serie de lucruri necunoscute încă despre soția lui Macron.

Spre exemplu, Brigitte a fost patinatoare și  a cochetat cu politica înaintea lui Emmanuel.

Iată șapte aspecte neștiute încă despre viața privată a lui Brigitte Macron:

A fost patinatoare

În adolescență, Brigitte Trogneux a făcut parte din echipa de patinaj a orașului francez Amiens, de unde provine.

Nu a fost întotdeauna profesoară

Toată lumea cunoaște pe Brigitte Macron drept profesoara care s-a îndrăgostit de elevul ei adolescent. Însă Brigitte nu a îmbrpțișat această carieră imediat ce a ieșit de pe băncile facultății.

În 1982, când avea 29 de ani, soția lui Emmanuel Macron a lucrat la Camera de Comerț Nord – Pas – de Calais timp de doi ani. În 1984, ea s-a mutat împreună cu familia în apropiere de Strasbourg, pentru locul de muncă al primului ei soț.

A cochetat cu politica cu mult timp înaintea lui Emmanuel Macron

Cât timp a locuit Truchtersheim, lângă strasbourg, Brigitte a început să se implice în viața comunității locale și a contribuit la organizarea evenimentelor publice din zonă.

În 1989, a făcut un pas înainte și a candidat în campania „Truchtersheim tomorrow” (Truchtersheim de mâine), unde promitea deschiderea unui patinoar și chirie mai mică pentru familiile tinere.

Nu a fost o profesoară obișnuită

Când avea 31 de ani, Brigitte Trogneux și-a găsit vocația când s-a orientat întâmplător spre învățământ. Cu o diplomă în Literatură, a trimis un CV și a fost rapid acceptată ca profesoară într-o școală protestantă din centrul orașului Strasbourg.

Mai târziu a obținut diploma de învățământ secundar (cunoscut drept CAPES în Franța) și s-a mutat la Liceul Catolic La Providance din Amiens, acolo unde l-a cunoscut pe Emmanuel Macron.

Potrivit numeroșilor foști studenți care au fost intervievați pentru carte, Prima Doamnă a fost o profesoară pasionată și neobișnuită, care îi însoțea la teatru, le asculta confesiunile și problemele personale și, uneori, era chiar invitată să bea ceva cu ei.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter