7 detalii necunoscute despre viața privată a lui Brigitte Macron

De Mihaela Dobre, pe Ultimul update Marți, 23 ianuarie 2018, 19:25
Povestea franțuzoaicei de 64 de ani, căsătorită cu președintele Franței, un bărbat cu 25 de ani mai mic decât ea, a devenit recent subiectul unei cărți. Biografia consacrată a Primei Doamne a Franței, „Brigitte Macron l'affranchie”, scoate la iveală o serie de lucruri necunoscute încă despre soția lui Macron.

Spre exemplu, Brigitte a fost patinatoare și  a cochetat cu politica înaintea lui Emmanuel.

Iată șapte aspecte neștiute încă despre viața privată a lui Brigitte Macron:

A fost patinatoare

În adolescență, Brigitte Trogneux a făcut parte din echipa de patinaj a orașului francez Amiens, de unde provine.

Nu a fost întotdeauna profesoară

Toată lumea cunoaște pe Brigitte Macron drept profesoara care s-a îndrăgostit de elevul ei adolescent. Însă Brigitte nu a îmbrpțișat această carieră imediat ce a ieșit de pe băncile facultății.

În 1982, când avea 29 de ani, soția lui Emmanuel Macron a lucrat la Camera de Comerț Nord – Pas – de Calais timp de doi ani. În 1984, ea s-a mutat împreună cu familia în apropiere de Strasbourg, pentru locul de muncă al primului ei soț.

A cochetat cu politica cu mult timp înaintea lui Emmanuel Macron

Cât timp a locuit Truchtersheim, lângă strasbourg, Brigitte a început să se implice în viața comunității locale și a contribuit la organizarea evenimentelor publice din zonă.

În 1989, a făcut un pas înainte și a candidat în campania „Truchtersheim tomorrow” (Truchtersheim de mâine), unde promitea deschiderea unui patinoar și chirie mai mică pentru familiile tinere.

Nu a fost o profesoară obișnuită

Când avea 31 de ani, Brigitte Trogneux și-a găsit vocația când s-a orientat întâmplător spre învățământ. Cu o diplomă în Literatură, a trimis un CV și a fost rapid acceptată ca profesoară într-o școală protestantă din centrul orașului Strasbourg.

Mai târziu a obținut diploma de învățământ secundar (cunoscut drept CAPES în Franța) și s-a mutat la Liceul Catolic La Providance din Amiens, acolo unde l-a cunoscut pe Emmanuel Macron.

Potrivit numeroșilor foști studenți care au fost intervievați pentru carte, Prima Doamnă a fost o profesoară pasionată și neobișnuită, care îi însoțea la teatru, le asculta confesiunile și problemele personale și, uneori, era chiar invitată să bea ceva cu ei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter