5 trucuri care îți vor face casa să pară mai curată tot timpul

De Unica.ro, pe

Unul dintre cele mai obositoare gânduri după o zi de muncă este acela în care ajungi acasă, iar apartamentul pare murdar, deși cu o zi în urmă tocmai ai terminat de făcut curățenie. Când tot ce vrei este să te descalți, să-ți arunci geanta de la muncă și să te relaxezi în fața unui serial preferat, îți stă pe cap aceeași idee în fiecare seară: cum de e din nou mizerie în casă, deși nimeni nu a stat în ea până acum o oră? E frustrant, e chiar copleșitor uneori, în funcție de cât de obosită ești, dar există soluții care să te ajute să treci peste această problemă.

5 trucuri care îți vor face casa să pară curată tot timpul:

  1. Ordinea

De cele mai multe ori, cele mai curate case în care ai intrat vreodată nu ieșeau în evidență pentru că aveai impresia că acolo nu a existat niciodată praf sau blană de pisică, ci pentru că erau mereu ordonate. Ordinea între lucrurile din casa ta poate face o diferență uriașă, chiar și atunci când curățenia este făcută pe fugă, doar cât să nu dea urât. Iar cel mai bun sfat pentru o casă ordonată este să nu mai lași vase nespălate dimineața în chiuvetă, să nu mai lași haine aruncate pe pat, pantofi răsturnați pe hol și căni împrăștiate prin toată locuința. Odată ce le-ai folosit, pune-le la loc de unde le-ai luat. Este un sfat mai mult inspirat de la părinți, dar dacă este aplicat întocmai va face minuni în orice casă.

  1. Un element nou

Una dintre cele mai simple idei de a da un aer proaspăt locuinței tale este de aduce mereu un element nou în casă, mai ales în camerele unde tu și familia ta vă petreceți cel mai des zilele. Te poți inspira din astfel de idei și soluții pentru bucătărie, denumită și inima casei, pentru schimbări punctuale și creative care te pot ajuta să transformi fața casei tale într-un mod elegant.

  1. Mirosul

Chiar dacă o casă arată curat, dacă nu miroase în acest fel atunci ai o adevărată problemă. Este greu să aerisești mereu o locuință, mai ales dacă ai copii și un animal de companie, dar poți folosi flori și parfumuri speciale de interior pentru a împrospăta complet locuința. Nimic nu te va satisface mai mult decât un miros proaspăt de flori atunci când vei intra în casă la finalul zilei.

  1. Podelele

Podelele pot da un aer vechi, murdar, neîngrijit sau chiar trist locuinței tale. Chiar dacă ai mochetă, parchet sau gresie, îngrijește-le zilnic. Poate părea obositor, dar poți să dai cu mopul pentru câteva minute în fiecare dimineață, înainte de a pleca la muncă. În acest fel vei scăpa de impresia de murdar seara, când ajungi acasă.

  1. Lumina

Lumina joacă un rol extrem de important într-o locuință. Ferestrele mari, neacoperite, pereții deschiși, oglinzile așezate strategic și camerele luminoase vor contribui fundamental la impresia de curățenie a locuinței.

Spune-ne și nouă care sunt trucurile tale prin care reușești să ții casa mereu curată.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Ingrid Balabanova

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!