5 modalități simple de a scăpa de mirosul de mâncare gătită

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 04 august 2021, 13:32

Miresmele de mâncare gătită din bucătăriile noastre pot fi de-a dreptul îmbietoare uneori, însă atunci când prepari alimente cu o aromă foarte puternică, izul impregnat în încăpere poate deveni de nesuportat. De multe ori, nu este suficient doar să deschizi geamul și să aerisești bucătăria pentru a elimina mirosul cinei gătite cu o seară în urmă.

Dacă ai o bucătărie de tip open space, problema este cu atât mai mare, întrucât aroma de mâncare se extinde până în living și poate deveni neplăcută pentru oricine intră în casă. Vestea bună este că mirosul din bucătărie poate fi eliminat fără prea mult efort, dacă știi câteva trucuri utile și rapid de pus în practică:

Elimină mirosul pe măsură ce gătești

Atunci când gătești prăjeli sau pește, fumul și mirosurile degajate pot fi dificil de scos, mai ales că aceste alimente au o aromă specifică și puternică. Cea mai bună soluție este să nu începi să gătești pe aragaz înainte de a porni hota. Aceasta absoarbe o bună parte din abur, fum și miros și îți poate fi de mare ajutor dacă vrei să îți menții bucătăria lipsită de un iz neplăcut. Chiar dacă ai o bucătărie mică sau una de tip open space, în care nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, una dintre aceste hote telescopice te poate ajuta să te bucuri de puterea unei hote bune, fără să fii nevoită să cedezi prea mult spațiu.

Fierbe coji de portocală

Dacă în bucătăria ta încă mai domnește un miros de mâncare, dar acesta a început să se estompeze, nu este nevoie să iei măsuri complicate. Este suficient să pui la fiert niște coji de portocală cu o linguriță de scorțișoară și să lași cratița neacoperită. Aburul aromat pe care îl va degaja acest amestec îți va parfuma instantaneu bucătăria și va acoperi orice miros al mesei precedente.

Lămâia acoperă mirosul impregnat pe mâini

Dacă ai gătit pește sau ai tocat usturoi ori ceapă, izul impregnat pe mâini pare aproape imposibil de scos, oricât săpun ai folosi. În schimb, dacă tai o lămâie în două și folosești sucul pentru a-ți spăla mâinile, apoi clătești cu apă, orice urmă de miros va fi eliminată instantaneu.

Un alt truc util pentru a scăpa de mirosul de ceapă de pe palme este să îți freci mâna de o linguriță din oțel inoxidabil. Aceasta va reduce considerabil mirosul și te va ajuta să scapi de izul impregnat în piele.

Elimină mirosul de ars cu oțet

Dacă ai uitat prea mult timp pe foc carnea pusă la prăjit sau pe grătar și ai umplut bucătăria de fum, o soluție rapidă pentru eliminarea acestuia este să pui oțet într-un bol și să îl lași pe masă, întrucât acesta este foarte eficient în absorbirea mirosului de fum. Nu uita să deschizi larg geamurile și să pornești hota pe treapta maximă de funcționare, pentru a recircula aerul și a scăpa mai repede de atmosfera îmbâcsită.

Creează miresme de prăjituri în bucătărie

Dacă vrei să înlocuiești un miros greu cu unul plăcut în bucătăria ta, atunci tot ce ai de făcut este să pui pe aragaz o cratiță unt, zahăr brun și un vârf de scorțișoară și să le lași să dea în fiert. Acest lucru va face ca bucătăria ta să miroasă a prăjituri proaspăt scoase din cuptor mai degrabă decât a usturoi și ceapă.

Pentru a te ajuta la gătit, uite cum măsori ingredientele în bucătărie!

Sursă foto: Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!