5 idei simple pentru transformarea bucătăriei tale

De Unica.ro, pe

Cu siguranță te-ai gândit până acum că ți-ar plăcea să schimbi ceva la bucătăria ta și să îi dai un vibe nou care să te reprezinte mai mult. Există numeroase idei și trucuri simpatice la care poți apela pentru a realiza rapid și creativ o astfel de transformare. De aceea îți propunem cinci variante care să te inspire și să îți ofere o nouă perspectivă asupra posibilităților pe care le ai. Fii ingenioasă!

  1. Experimentează cu diverse modele de tapet

5 idei simple pentru transformarea bucătăriei tale

Schimbările pe care le aduci spațiului personal nu trebuie să fie costisitoare sau complicate pentru a avea un rezultat “wow” și de impact. Un covoraș de inspirație vintage sau un tapet floral deosebit pot să îți scoată în evidență personalitatea și să aducă un stop de unicitate în bucătăria ta, indiferent de dimensiunile acesteia. Daca îți dorești să le folosești pe amândouă, încearcă să le alegi astfel încât să existe o culoare de legătură între ele. Opțiunile sunt infinite, de accea trebuie să mizezi pe nunațe și modele care să te reprezinte în totalitate.

  1. Adaugă rafturi pentru diversitate și utilitate

5 idei simple pentru transformarea bucătăriei tale

Rafturile nu doar că îți oferă mai mult spațiu de depozitare, ci sunt o idee perfectă pentru a-ți prezenta toate acele vase colorate pe care le țineai ascunse în dulap până acum. Acestea vor capta atenția precum un magnet și vor da încăperii un aer nou și fresh. Un mic bonus: poți să folosești cârlige de care să agăți ceșcuțe de ceai sau de cafea. Orice idee este binevenită, nu ezita să dai frâu liber imaginației.

  1. Scaune colorate pentru un efect imediat

5 idei simple pentru transformarea bucătăriei tale

Poți să cauți și să găsești cu ușurință niște scaune ieftine, înalte, fară spătar, din metal sau din plastic, pe care ulterior să le vopsești în nuanțele care se potrivesc camerei și felului tău de a fi. Spre exemplu, dacă bucătăria ta este albă, poți alege culorile curcubeului care vor da o notă de spontaneitate și vitalitate, trasnformând instant decorul. Este doar o simplă sugestie, vizualizează cum ți-ai dori să arate rezultatul final și pune-ți ideile în practică.

  1. Folosește farfurii ca elemente decorative

5 idei simple pentru transformarea bucătăriei tale

Doar nu te gândeai că le poți folosi doar într-o singură manieră, cea tradițională. Farfuriile sunt foarte ușor de lipit sau atașat de perete (cu bandă adezivă sau cuie) și creează o imagine deosebită. Totodată, este o metodă versatilă și accesibilă care îți permite să cauți printre zeci și sute de modele, forme și mărimi. Este imposibil să nu găsești câteva care să se potrivească preferințelor tale și stilului general pe care l-ai adoptat în amenajarea bucătăriei. Daca îți surâde ideea, o poți aplica și în alte spații ale locuinței tale.

  1. Alege varianta monocromatică

5 idei simple pentru transformarea bucătăriei tale

Dacă posibilitatea unei bucătarii monocromatice nu te sperie, atunci aceasta este demnă de luat în considerare. Există două moduri de a privi lucrurile: consideri că este o variantă unică, chic, care nu se demodează niciodată sau ți se pare că este prea ternă și lispită de personalitate. Depinde de ceea ce preferi. Poți apela la câteva trucuri ingenioase pentru a diminua efectul de uniformitate. Este vorba despre diferitele accesorii și obiecte de mobilier (precum scaunele, masa, corpurile de iluminat) din materiale precum metalul (auriu sau argintiu) și lemnul care vor crea notă discordantă și îți vor garanta diversitate.

Nu uita că planurile trăsnite sunt, de obicei, cele care aduc rezultate cu totul spectaculoase. Fii creativă și dornică să încerci lucruri noi! Ai toate șansele ca proiectul tău să fie exact așa cum ți l-ai imaginat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!