Evenimente de weekend: 5 festivaluri la care poţi să mergi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Înainte ca depresia de toamnă să se instaleze de-a binelea, cea mai înţeleaptă soluţie ar fi să profiţi de vremea frumosă şi de zilele libere care ţi-au rămas. Iar dacă nu ştii
încotro s-o apuci, festivalurile în plină desfăşurare te îndrumă la o călătorie prin ţară – Sibiu, Tulcea sau Vatra Dornei?

Festivalul Imagine Romania 2011

Septembrie este probabil cea mai bună perioadă în care să vizitezi Sibiul. Vremea răcoroasă este excelentă pentru o plimbare prin Centrul Vechi. Weekendul acesta însă nu trebuie să ratezi Piaţa Mică dacă ajungi în Sibiu, unde are loc Festivalul Imagine Romania 2011.

Premergător evenimentului internaţional cu acelaşi nume, festivalul aduce pe scenă cele mai apreciate trupe şi artişti români care ne vor reprezenta apoi în competiţia europeană, desfăşurată în peste 10 ţări.

Byron, Paradigma sau Alina Eremia, precum şi trupe străine vor urca pe scena festivalului.

Dorna X Fest 2011 – Vatra Dornei

Dacă ţi-e dor de puţin aer de munte şi o tură cu telescaunul, mergi spre Vatra Dornei. De ce tocmai aici? Pentru că poţi să iei parte la cea mai mare competiţie naţională de mountain bike desfăşurată pe Dealul Negru. Dorna X Fest, cunoscut mai bine după numele de DornaXtrem, transformă pitorescul loc într-un parc de aventură şi sporturi extreme impresionant.
Festivalul propune şi echitaţie, zbor cu parapanta, paintball, jocuri pe corzi, slackline şi multe alte activităţi amuzante şi antrenante pe care le poţi încerca şi tu.
În plus, în seara de vineri vor întreţine atmosfera Ţapinarii, în deschidere vor concerta Aproape Unplugged, iar sâmbătă vor concerta Partizan.

Festival de rock în Parcul Ştrand

Pentru o drumeţie mai scurtă prin ţară, Piteşti este o alegere mai mult decât inspirată. Nume grele din muzica românească, precum Compact, Celelalte Cuvinte, Luna amară sau Spin vor zgudui oraşul în acest weekend, cu prilejul îndrăgitului Festival de Rock „Hush”.
Evenimentul, organizat de clubul cu acelaşi nume, aduce în faţa publicului şi alte nume la fel de sonore din muzica românească.
Intrarea te costă 20 de lei pentru o zi sau 30 de lei pentru ambele zile de festival.

Festivalul Internaţional al Bărcilor – Tulcea

Nu este la fel de cunoscut precum Anonimul, dar este un prilej extraordinar să ajungi în Delat Dunării, când este cea mai amabilă cu turiştii. Şi vremea bună, dar şi lipsa tânţarilor îţi garantează un weekend liniştit în Deltă, când te poţi delecta în plus cu un interesant festival cu bărcuţe.

Festivalul, organizat de Ivan Patzaichin, multiplul campion mondial la canoe, reuneşte vâslaşi din toată lumea în competiţia Rowmania şi propune, printre altele, concerte, spectacole, expoziţii, târguri.   

Festivalul va avea mai multe locaţii de desfăşurare. Faleza Dunării, locul tradiţional de promenadă, Lacul Ciuperca şi zona de promenadă aferentă. Lacul Ciuperca va asigura spaţiu pentru competiţia de bărci şi pentru vâslitul de plăcere.

Festivalul George Enescu

Nu uita de Festivalul „George Enescu”, care a început deja de joi. Mari orchestre ale lumii, recitaluri şi concerte extraordinare la miezul nopţii, spectacole de operă şi şi balet sunt câteva dintre deliciile culturale pe care le aduce Festivalul an de an.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!