4 lucruri din casa ta care îți pot produce reacții alergice

De Unica.ro, pe
Una dintre cele mai neplăcute probleme pe care le poți avea în propria ta locuință este o alergie. Din nefericire, tot mai multe persoane se confruntă cu ele. Potrivit unui studiu din 2014, mai bine de 1 din 10 români suferă de o formă de alergie. Devenite tot mai comune, mai ales la orașe și mai ales în perioadele calde ale anului, acestea se manifestă prin ochi iritați, strănut, probleme respiratorii și, în general, stare de disconfort. Dacă obișnuiești să te confrunți la rândul tău cu ele, atunci sunt câteva lucruri în locuința ta care ar putea provoca toate acestea.

4 lucruri din casa ta care îți pot produce reacții alergice

  1. Animalul de companie

Sunt frumoase, jucăușe, dragi și reprezintă practic membri ai familiei. Animalele de companie, fie că vorbim despre un câine sau o pisică, pot produce reacții alergice neplăcute în anumite cazuri. Câinii, spre exemplu, conțin alergeni în salivă și piele, același lucru fiind valabil și în cazul pisicilor. O altă mare problemă este blana pe care animalul de companie o va lăsa prin casă și care poate provoca reacții alergice severe în anumite situații. Strănutul, tusea, ochii iritați și chiar anumite iritații ale pielii pot apărea din cauza alergiilor la animalele de companie din locuință.

  1. Florile din casă

Florile aduc viață, prospețime și lumină într-o locuință, dar din nefericire aduc și multe probleme celor care sunt alergici la polen. Dacă strănutul, mâncărimea și lăcrimarea ochilor nu sunt lucruri străine, atunci s-ar putea să-ți fie dificil să-ți decorezi casa cu flori speciale și spectaculoase. Din fericire, poți apela la o soluție care te va scăpa de această problemă și chiar îți va lua de pe cap problema îngrijirii florilor. Dacă știi că ai probleme cu alergiile, poți să apelezi la flori artificiale pentru locuința ta, care vor da un aer spectaculos și nici nu îți vor mai provoca reacțiile negative ale plantelor de casă.

  1. Praful

Alergia la praf poate fi foarte frustrantă, mai ales că nu este provocată de o casă murdară. Din nefericire, nicio locuință nu poate scăpa în totalitate de acarieni, adică organisme microscopice care se regăsesc foarte des în covoare, saltele și alte țesături din locuință. Acestea se hrănesc cu celule moarte de piele și ciuperci microscopice care se regăsesc în lenjeria de pat sau perne. Din cauza prafului sau, mai exact a acestor acarieni, poți resimți reacții alergice precum curgerea nasului, strănut sau chiar mâncărime.

  1. Igrasia și mucegaiul

O casă neizolată termic corect și fără o ventilație eficientă va avea mari probleme de umiditate, iar astfel pereții din camerele în care această umiditate este mai ridicată s-ar putea umple de mucegai și igrasie. Reacțiile alergice pot fi destul de puternice într-un astfel de caz, de la lăcrimarea ochilor până la probleme respiratorii sau chiar erupții pe piele.

Alergiile pot strica buna dispoziție într-o casă și pot duce chiar la complicații medicale extrem de neplăcute. Din acest motiv, curățenia în locuință trebuie să fie mereu perfectă, dacă știi că există riscul să ai reacții alergice puternice. De asemenea, ventilația casei, camerele aerisite zilnic și reducerea umidității din locuință sunt la fel de importante.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Kamil Macniak

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!