Greșeli care încetinesc curățenia

De Ana Munteanu pe
Îți petreci singura zi liberă din săptămână făcând pe Cenușăreasa, din zori până-n seară și te-ai săturat de asta? Vrei să termini curățenia cât de repede posibil, dar, totodată, nu vrei să o faci superficial? Te putem ajuta în acest sens, spunându-ți care sunt cele mai dese și banale 7 greșeli pe care le faci și-ți încetinesc curățenia casei.

De sus în jos

Nu prea-ți place să dai cu aspiratorul/mătura, așa că e foarte tentat să te apuci în primul rând de asta. Nimic mai greșit! Pentru că dacă treci,mai apoi, știu eu… la scuturat cărțile de praf, la șters lampa, mizeria va cădea pe covorul tău proaspăt curățat. Și trebuie să dai, a doua oară, cu aspiratorul.

Nu sortezi pentru splălat

Mulți oameni nu dau importanța cuvenită sortării lucrurilor, înainte de a le arunca în mașina de spălat. E important să sortezi și pe culori, dar și după material. Nu pune împreună, de exemplu, prosoapele cu tricot și/sau catifea. Asta ca să nu petreci juma de zi pigulind scamele de prosop de pe rochiile tale preferate.

Speli geamurile pe căldură

Da, nici eu nu aș fi crezut că e ceva greșit în asta, dimpotrivă! Dar explicația e logică. Dacă speli geamurile când e cald afară, se vor usca pe porțiuni înainte să apuci tu să le ștergi ca lumea. Și o vei lua de la capăt, din nou și din nou, ca să ștergi dungile acelea inestetice.

Atenție la peria aspiratorului…

Nu uita să retragi peria aspiratorului când treci de la suprafața covorului la cea a parchetului. Dacă uiți să faci asta, nu vei aspira praful și mizeria ci doar le vei împrăștia și mai rău, peste tot.

…și la soluțiile de curățat

După ce torni soluția de spălat gresia sau cada, las-o un pic să lucreze singură. Dacă faci asta, murdăria existentă se va înmuia și dizolva – pe scurt: vei freca mai puțin!

Pantofii la ușă

Da, știm că în Codul Bunelor Maniere scrie că nu trebuie să îți descalți musafirii. Dar îți dai seama că ai aspira mai rar dacă fiecare om care îți vine în casă nu ar mai căra cu el toată mizeria de afară?

Curăță produsele de curățat

Cam uităm să facem asta, da. Să golim des sacul aspiratorului, să spălăm și să dezinfectăm mopul, să degresăm sau să schimbăm bureții. Și din cauza asta, produsele în sine clar nu sunt la fel de eficiente cum ar trebui. Curăță sau înlocuiește produsul, după cum este cazul.

Foto: fată curățenie / 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro