Util: 10 pete şi soluţii ca să scapi de ele

De Lumea Femeilor pe

Sos, unt, vin, fructe… cine nu s-a pricopsit cu o frumoasă “medalie” pe bluză, fustă sau pantaloni? Nu intra în panică! Există soluţii naturale împotriva petelor.
1. Pete de unt
Aplică imediat hârtie absorbantă, apoi pudrează cu argilă albă. După ce se usucă, periază locul. Argila absoarbe şi pete de ulei, machiaj, parfum.

2. Pete de fructe
Dacă ţesătura e colorată şi din bumbac, aplică lapte bătut şi lasă să acţioneze 1-2 ore. Apoi spală normal. Dacă e din lână, aplică oţet alb şi clăteşte cu apă.

3. Pete de vopsea

În cazul în care vopseaua e deja uscată, râcâie pata pentru a elimina surplusul de vopsea. Apoi, aplică esenţă de terebentină cu un prosop curat şi tapotează.

4. Pete de sânge
Nu pune apă caldă pe pată. Ia aspirină efervescentă (pulbere) şi aplică pe pată frecând încet. Lasă să se usuce şi apoi curăţă cu o perie. Repetă dacă e necesar.

5. Pete de vin roşu
Pune imediat lapte clocotit, lasă mai multe ore să acţioneze, iar pata va dispărea ca prin farmec.
6.  Pete de ceai
Cu doar câteva picături de suc de lămâie şi clătire cu apă rece, petele se duc imediat.

7.  Pete de sudoare
Tot cu sucul de lămâie scapi de ele. Laşi sucul să se usuce bine pe pată şi apoi speli normal. Dacă bluza e din lână, o laşi la înmuiat câteva ore în apă rece cu oţet.

8.  Pete de ou
Apa rece pusă imediat pe pată, eventual cu puţin săpun.

9. Pete de ciocolată

Pune imediat pe pată glicerină călduţă, freacă, apoi clăteşte cu apă călduţă. Pata dispare imediat. 

10.  Pete de dulceaţă
Prima mişcare este să iei cu un cuţit excesul de dulceaţă, apoi să pui obiectul sub un jet de apă rece, după care îl speli normal. Contează şi tipul de dulceaţă. Petele de afine ies mai greu.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro