10 filme cu vampiri pentru noaptea de Sfântul Andrei

De Nicoleta Galeteanu pe

Pentru că mâine este Sfântul Andrei, iar potrivit legendei, vampirii încep să bântuie, ce alt prilej ar fi mai potrivit pentru câteva filme horror decât Noaptea Strigoilor?
Pentru ca atmosfera din noaptea magică să fie completă, ţi-am pregătit o listă completă cu cele mai interesante filme cu vampiri.

Descoperă tradiţiile din noaptea de Sfântul Andrei.

1. Dracula: Un mort iubăreţ

Un adevărat maestru al comediilor, regretatul actor Leslie Nielsen, care tocmai s-a stins astăzi din viaţă, rămâne cel mai haios conte Draculaprin acest film.

În căutare de victime, contele neîndemânatic cade sistematic în propriile capcane de fiecare dată când pregăteşte o lovitură importantă.

2. Dracula

Pelicula lui Francis Ford Coppola, după romanul fantezist al lui Bram Stoker, este considerată cea mai bună ecranizare despre Dracula. Filmul se deosebeşte de celelalte versiuni printr-o acţiune mai complexă – este strecurată şi o poveste de dragostea, în plus Coppola îi conferă poveştii şi un dram de autenticitate – se vorbeşte limba română, există scene filmate în România.

Vezi care sunt filmele cu cele mai misterioase poveşti.

3. Nosferatu, fantoma nopţii

 
Regizat de Werner Herzog şi inspirat tot după celebrul roman al lui Bram Stoker, Nosferatu este, fără doar şi poate, cea mai cunoscută legendă despre vampiri.

O versiune inedită a legendei lui Dracula, filmul este povestea unui vampir blestemat, care nu poate îmbătrani şi nu poate muri.

Descoperă şi alte filme în paginile următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3