10 filme cu Natalie Portman pe care trebuie să le vezi

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cu zeci de roluri impresionante în numeroase filme de succes, nu este deloc uşor să selectezi doar 10 filme din filmografia lui Natalie Portman.
Totuşi, am trecut în revistă 10 dintre cele mai memorabile interpretări ale actriţei nominalizate la Oscar 2011, care ne-au plăcut cel mai mult.

1. Leon: The Professional

La doar 13 ani, Natalie Portman a reuşit să „ia faţa” unuia dintre cei mai cunoscuţi actori francezi, în rolul Mathildei din filmul lui Luc Besson.

Rolul micuţei protejate de un asasin plătit, invincibil şi cu obiceiuri ciudate (interpretat de Jean Reno), este de altfel, cel care a propulsat-o pe Natalie Portman în atenţia regizorilor şi în următoarele filme de succes.

2. Obsesia/ Heat

Un an mai târziu, Natalie Portman apare în thrillerul poliţist „Heat”, alături de Al Pacino şi Robert De Niro, fiind una dintre cele mai bune apariţii cinematografice ale actriţei.

Filmul se bazează pe scenariile tipice cu poliţişti şi urmărirea unui criminal profesionist şi greu de prins.

Neil McCauley este un criminal profesionist (Robert de Niro), iar Vincent Hanna, un reputat detectiv (Al Pacino), a cărui singură obsesie este să îl prindă pe ucigaş.

3. Fete frumoas/ Beautiful Girls

Filmul este o incursiune în nostalgia anilor de liceu, despre ideile şi aventuri adolescentine a trei tsineri care speră să întâlnească perechea ideală, fără să realizez cât de aproape este aceasta.

Willie, un pianist necunoscut, o întâlneşte pe Marty (Natalie Portman), Tommy, deşi are o relaţie serioasă cu Sharon, se încurcă cu fosta regină a balului, Darian, căsătorită acum, iar Paul, părăsit de iubita lui din cauza posterelor cu supermodele din camera lui, devine atras de Andrea.

4. Garden State

Garden State este o comedie cu accente dramatice, regizată de actorului Zach Braff – cunoscut din serialul „Stagiarii” -, în care Natalie Portman arată în mod convingător că poate juca şi în filme de comedie.

Andrew „Large” Largeman (Braff) este un actor de succes care locuieşte în Los Angeles, iar până acum a evitat să se întoarcă în oraşul natal din cauza tatălui său. Odată cu reîntoarcerea sa, soarta i-o aduce pe pe Sam (Portman), o fată deosebită şi ciudaţică.

5. Cold Mountain

Bazat pe romanul scriitorului Charles Frazier, filmul, în regia lui Anthony Minghella, o aduce pe Natalie Portman într-un rol complex şi memorabil (Sara), alături de Nicole Kidman şi Renee Zellweger.

Filmul urmăreşte destinele a trei soldaţi surprinşi de furia Războiului Civil şi poveştile lor de dragoste, precum şi drama trăită de soţiile acestora, rămase acasă.

Citeşte topul pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2