Volodimir Zelenski, mesaj de mulțumire pentru România

De Unica.ro, pe

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj de mulțumire pentru România pentru ajutorul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a publicat un mesaj prin care a mulțumit României pentru sprijinul militar şi umanitar acordat Ucrainei, dar și pentru că susține aderarea ei la UE.

Sunt recunoscător României pentru contribuția sa substanțială la capacitățile de apărare ale țării noastre. îi sunt recunoscător președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare din partea partenerilor noștri, a scri pe contul său de Twitter Volodimir Zelenski.

Cum a fost ajutată Ucraina de România

România a transmis că va suplimenta ajutorul acordat Ucrainei. Cea de-a doua tranșă de ajutoare are o valoare de 3 milioane de euro și constă în constă în combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente, potrivit Libertatea.

Guvernul de la București a mai transmis că țara noastră va putea prelua răniţi ucraineni pentru a fi tratați în spitalele militare.

Alături de partenerii și aliații săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federației Ruse! Țara noastră va trimite o nouă tranșă de ajutoare către Ucraina: muniție, combustibil, căști, echipament militar, alimente și medicamente.

Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor și implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiți să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător și le mulțumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean! a transmis și președintele României, Klaus Iohannis.

Este cea de-a cincea zi de război între Rusia și Ucraina. Armata lui Vladimir Putin a făcut ravagii în mai multe orașe din Ucraina, însă soldații conduși de Volodimir Zelenski au reușit până acum să facă față atacurilor.

Mai multe țări europene au anunțat că vor acorda ajutor militar Ucrainei.

Citește și: Fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului a publicat un mesaj anti-război. Ce s-a întâmplat după câteva ore

Papa Francisc l-a sunat pe Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ce a vrut să-i spună personal

Unor femei din Ucraina le-au apărut pe Tinder profilurile militarilor ruși: „Nu am de gând să mă culc cu inamicul”

Cătălin Botezatu, despre stilurile vestimentare vedete ale anului 2022

Ucraina cerere aderarea de urgență la UE

Volodimir Zelenski a cerut aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană în regim de urgență în cadrul unei proceduri speciale. Acesta a transmis că poporul lui luptă pentru toată Europa și a subliniat că ucrainenii au dreptul de a fi pe picior de egalitate cu toți europenii.

Facem un apel la Uniunea Europeană cu privire la aderarea urgentă a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale. Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor pentru că ne sunt alături. Dar scopul nostru este să fim împreună cu toți europenii și, cel mai important, să fim pe picior de egalitate. Sunt sigur că acest lucru este corect. Sunt sigur că se poate, a declarat Volodimir Zelenski.

Sursă foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!