Vladimir Putin ar putea declara în mod oficial război Ucrainei în data de 9 mai

De Unica.ro, pe

Președintele rus Vladimir Putin ar urma să declare în mod oficial război Ucrainei în data de 9 mai, sunt de părere anumiți oficiali occidentali. În aceeași zi, Rusia ar putea anunța anexarea regiunilor Luhansk și Donețk din estul Ucrainei.

Vladimir Putin ar putea folosi semnificația zilei de 9 mai pentru a declara în mod oficial război Ucrainei, sunt de părere oficialii americani și occidentali. Rusia sărbătorește atunci „Ziua Victoriei”, care marchează înfrângerea naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Cred că va încerca să treacă de la «operațiunea sa specială». El a răscolit terenul, a pregătit terenul pentru a putea spune «uite, acesta este acum un război împotriva naziștilor și am nevoie de mai mulți oameni. Am nevoie de mai multă carne de tun rusească», a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, potrivit Libertatea.

Dacă va face acest pas, liderul de la Kremlin va putea mobiliza rezerviștii și va putea face noi recrutări. Mobilizarea în masă a poporului rus ar ajuta foarte mult armata rusă, care ar fi pierdut cel puțin 10.000 de soldați în cele două luni de război.

Vladimir Putin ar putea anunța în 9 mai anexarea unor regiuni din Ucraina

O altă acțiune ce ar putea fi anunțată de Vladimir Putin în data de 9 mai este anexarea regiunilor separatiste din estul Ucrainei, Luhansk și Donețk. Potrivit informațiilor obținute de SUA, Rusia va încerca să facă acest lucru „la jumătatea lunii mai”.

Citește și: Cum s-au îmbrăcat vedetele la Gala MET 2022

Oligarh rus, mesaj dur pentru Vladimir Putin: „Rusia, ca țară, nu mai există”

Fiul Ancăi Țurcașiu s-a cununat civil. Primele imagini de la eveniment

Vlăduța Lupău, experiență neplăcută cu un medic în timpul sarcinii: „Mi-a luat și o căruță de bani”

Totodată, există indicii că Federația Rusă ar putea să declare și să anexeze o „republică populară” în Herson.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!