Un restaurant românesc a intrat în topul celor mai bune restaurante din Paris. Cine sunt proprietarii

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Vineri, 09 aprilie 2021, 11:26
Un resturant românesc, deschis de doi români, Ovidiu Malisevschi și Bogdan Alexandrescu a fost inclus în topul celor mai bune restaurante din Paris. Restaurantul se bazează pe bucătăria balcanică și oferă specialități deosebite.

În restaurantul chefilor se servește gulaș de pui, mămăligă cremoasă sau vită românească și trufe negre

Restaurantul „Ibrik Kitchen” din Paris a fost remarcat de multe publicații celebre din străinătate, inclusiv de publicația Le Figaro. Proprietarii localului sunt doi români care s-au făcut cunoscuți grație participării lor la emisiunile-concurs culinare. „Proaspăt deschis pe Rue de Mulhouse din Paris, restaurantul se bazează pe bucătăria balcanică. Cu chefii Bogdan Alexandrescu și Ovidiu Malisevschi în bucătărie, se servește gulaș de pui, frunze de varză umplute cu porc și mămăligă cremoasă, vită românească și trufe negre, pește din Carpați servit cu piure de topinambur…exotic și extrem de reușit”, este descrierea făcută de jurnaliștii de la Vogue.

Ovidiu Malișevschi a participat la emisiunea „Chefi la Cuțite”. Bucătarul a studiat la școala „Le Cordon Bleu”, apoi a făcut un stagiu cu Frederic Simonin și a lucrat în restaurantul lui Chef Anne-Sophie Pic, a patra femeie Chef, care a câștigat 3 stele Michelin și „Best Female Chef – The Worlds 50 Best Restaurants 2011”, scrie Libertatea.ro

Bogdan Alexandrescu este finalistul „Masterchef”, cunoscut drept „Dexter”. El a studiat la „L ‘Ecole  Pratique des Hautes Etudes du Gout” din Paris, iar dorința lui este să își deschidă un restaurant, chiar în București: „În bucătărie, mă simt eu cel mai bine, cel mai liber. Dorința mea este să-mi deschid un restaurant în România, chiar în București. Mi-ar face o deosebită de mare plăcere să mă întorc, chiar nu mă văd să stau în străinătate”, a declarat Bogdan pentru presa internațională.

Citește mai multe pe: Libertatea.ro

Sursă foto: Facebook, Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!