Un celebru gangster, care a inspirat mai multe filme de la Hollywood, a fost ucis în bătaie în închisoare

De Ioana Tătaru pe
Un celebru gangster din Boston, care a inspirat mai multe filme la Hollywood, a fost găsit mort într-o închisoare federală de maximă securitate din Virginia de Vest la scurt timp după ce fusese transferat dintr-un penitenciar din Florida. Viața lui James Bulgur (89 de ani) a stat la baza mai multor filme de la Hollywood și din câte se pare a fost ucis în bătaie de către ceilalți deținuți din penitenciar.


A inspirat mai multe filme celebre precum „Black Mass” sau „The Departed”

James Bulgur a fost condamnat la închisoare pe viață pentru 11 crime. El fusese prins în California în anul 2011, după ce a fost dat în urmărire timp de 16 ani. Bulgur a fost liderul bandei Winter Hill din South Boston. Activitatea acestei bande a fost subiectul filmului „Black Mass” cu Johnny Depp și a stat la baza filmului „The Departed (Cârtița)”, care a câștigat patru premii Oscar.

Moartea lui Bulgur a intervenit în aceeași zi în care a fost transferat la închisoarea Hezelton, unde sunt închiși 1.385 de deținuți. Unul dintre aceștia, care are legături cu mafia este anchetat pentru uciderea lui Bulgur. Surse din rândul poliției au declarat că Bulgur a fost bătut cu bestialitate de unul sau mai mulți deținuți, la scurt timp după ce ar fi ajuns în închisoare. Bulgur fusese transferat la închisoarea din Florida de la o altă închisoare din Arizona, în anul 2014, după ce o relație pe care ar fi avut-o cu o femeie psiholog, care îl concilia, a atras atenția conducerii închisorii.

James Bulgur: „Viața mea a fost irosită și mi-am petrecut-o prostește”

Bulgur a fost informator secret FBI în 1975, deși gangsterul a negat asta întotdeauna. În anul 2015, un grup de studenți care avea un proiect la istorie i-a trimis o scrisoare în închisoare, iar gangsterul le-a răspuns: „Viața mea a fost irosită și mi-am petrecut-o prostește”, le-a scris el, potrivit BBC.

Citește și: „Noua teorie privind identitatea lui Jack Spintecătorul: Criminalul în serie ar fi fost femeie

„Magdalena Șerban, criminala de la metrou, și-a primit sentința”

Sursă foto: Twitter, Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro