Trei surori din Rusia sunt acuzate că și-au ucis tatăl. Care a fost motivul lor

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 octombrie 2019, 16:36
Cazul a trei surori care și-au ucis tatăl a uluit întreaga Rusie și nu numai. După ce s-a aflat care a fost motivul lor, sistemul judiciar al acestei țări a fost aspru criticat de publicații din toată lumea.

Mii de oameni au protestat în fața ambasadelor ruse din diverse țări, cerând eliberarea celor trei surori. Dacă sunt găsite vinovate ele riscă 20 de ani de închisoare.

Cele trei surori Khachaturyan, Krestina, Angelina și Maria, acum în vârstă de 18, 19 și 20 de ani au fost bătute și abuzate sexual ani de zile de către tatăl lor, Mikhail. Deși suferea de o boală neurologică, acesta avea în casă un stoc de cuțite și arme de foc și îi amenința chiar și pe vecini, așadar se cunoștea caracterul lui violent.

Surorile au îndurat abuzurile anio de zile, dar paharul s-a umplut într-o seară, vara trecută, atunci când tatălui i s-a părut că living-ul casei nu e suficient de curat. Așa că și-a chemat fiicele pe rând și le-a pedepsit cu câte o doză de spray paralizant. Fetele au așteptat până când a adormit bărbatul și s-au răzbunat folosind un cuțit de bucătărie și un ciocan. Mikhail s-a luptat un timp, dar a fost doborât și până la urmă a murit.

Trei surori din Rusia sunt acuzate că și-au ucis tatăl. Care a fost motivul lor

Procurorii ruși recunosc că fapta are circumstanțe atenuante, din moment de fetele au fost abuzate crunt de tatăl lor, însă insistă că ele trebuie să fie condamnate. În schimb, avocații surorilor spun că ele au acționat în legitimă apărare.

Krestina i-a spus avocatului ei că se simte mai bine în închisoare decât în casa unde locuia cu surorile și cu tatăl ei.

Fetele au fost eliberate pe cauțiune dar li s-a interzis să se vadă între ele. Chiar și așa, ele au o stare psihică bună deoarece nimeni nu le mai bate.

”Cazul Khachaturyan este reprezentativ pentru felul cum se prezintă situația violenței domestice în Rusia”, spune o activistă pentru drepturile omului, Yulia Gorbunova, care consideră că această crimă nu ar fi avut loc dacă fetele ar fi fost protejate de autorități. Ele au vorbit despre abuzurile tatălui cu prietenii și familia, însă le era frică să meargă la poliție.

În Rusia nu există, în acest moment, legi dedicate abuzului domestic, iar acum doi ani violența în familie a fost scoasă în afara codului penal.

În anul în care și-au ucis tatăl, cele trei surori au fost la școală doar două luni, în total, însă profesorii și conducerea școlii nu au considerat necesar să intervină.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!