Prognoză meteo ANM: Vreme deosebit de rece, vânt puternic, ploi și ninsori la munte

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 17 aprilie 2022, 10:27

ANM a emis o informare meteo de vânt puternic, vreme deosebit de rece și ninsori la munte. Nu vor lipsi nici ploile în aceste zile.

ANM a anunțat că vremea este în răcire accentuată, iar vântul va avea unele intensificări. La munte vor predomina ninsorile.

Informare meteo ANM

Duminică și luni, 18 aprilie, până la ora 10:00, este în vigoare o avertizare meteo ANM de vreme rea. Temperaturi scăzute vor fi și la începutul săptămânii viitoare.

Local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15…20 l/mp.

La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65…70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

ANM mai notează că „la începutul săptămânii viitoare vremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte.”

Vremea în București

Și în București vremea se va răci accentuat duminică, 17 aprilie, astfel că valorile termice diurne se vor situa cu mult sub mediile multianuale. Cerul va fi noros și va ploua.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 3…4 grade.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!