Președintele Volodimir Zelenski cere aderarea de urgență la UE

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 28 februarie 2022, 12:05

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski cere ca Ucraina să fie primită de urgență în UE. Acesta a transmis un mesaj extrem de emoționant.

În vâltoarea războiului împotriva Rusiei, Volodimir Zelenski cere aderarea Ucrainei la UE în regim de urgență în cadrul unei proceduri speciale. Acesta a transmis că poporul lui luptă pentru toată Europa și a subliniat că ucrainenii au dreptul de a fi pe picior de egalitate cu toți europenii.

Facem un apel la Uniunea Europeană cu privire la aderarea urgentă a Ucrainei în cadrul unei noi proceduri speciale. Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor pentru că ne sunt alături. Dar scopul nostru este să fim împreună cu toți europenii și, cel mai important, să fim pe picior de egalitate. Sunt sigur că acest lucru este corect. Sunt sigur că se poate, a declarat Volodimir Zelenski.

Când am candidat la președinție, am spus că fiecare dintre noi este președinte. Pentru că toți suntem responsabili pentru starea noastră. Pentru frumoasa noastră Ucraina. Și acum s-a întâmplat ca fiecare dintre noi să fie un luptător. Și sunt încrezător că fiecare dintre noi va câștiga, a mai spus președintele ucrainean, potrivit digi24.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns că „îi vrem (n.r – pe ucraineni) în Uniunea Europeană”.

Avem atât de multe domenii în care lucrăm foarte strâns împreună și, într-adevăr, de-a lungul timpului, sunt de-ai noștri. Ucrainenii sunt de-ai noștri și îi vrem în Uniunea Europeană, a spus aceasta.

Și preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a spus că o dezbatere privind o viitoare aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană va avea loc.

Mai multe țări europene au transmis că vor trimite armament Ucrainei.

Zelenski, mesaj pentru soldașii ruși

Citește și: Fiica purtătorului de cuvânt al Kremlinului a publicat un mesaj anti-război. Ce s-a întâmplat după câteva ore

Papa Francisc l-a sunat pe Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ce a vrut să-i spună personal

Unor femei din Ucraina le-au apărut pe Tinder profilurile militarilor ruși: „Nu am de gând să mă culc cu inamicul”

Cătălin Botezatu, despre stilurile vestimentare vedete ale anului 2022

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj și pentru soldații ruși care fac parte din trupele ce i-au invadat țara.

Părăsiți tehnica militară și plecați, nu credeți în ce vă spun comandanții voștri, pur și simplu plecați. Întreb mamele, copiii, tații din Rusia: mii de soldați de ai voștri au picat deja, pentru ce ați venit, de ce ați veni? a întrebat acesta.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!