Povestea Sarei Geurts, modelul cu pielea lăsată din cauza unei boli rare

De Unica.ro pe
Sara Geurts are 27 de ani, dar cine îi vede pielea lăsată crede că este mult mai în vârstă. Chiar și cu acest defect, femeia nu ezită să pozeze în costum de baie sau alte țunute sumare.

Mesajul pe care vrea să îl transmită este acela că trebuie să te simți bine în pielea ta, oricum ar arăta ea – fie că ai acnee, riduri sau alte probleme dermatologice, acestea nu trebuie să îți strice fericirea.

Sara Geurts s-a născut cu sindromul Ehlers-Danlos, o boală rară a țesutului conjunctiv, care afectează pacienții în diferite feluri. Există 12 tipuri de sindrom Ehlers-Danlos, iar Sara are două dintre ele.

Cel mai evident simptom, în cazul ei, este pielea lăsată care apare din cauza lipsei de colagen. Sara a avut nevoie de ani întregi că să-și accepte boala și să se simtă bine în corpul ei. Acum se folosește de meseria ei, aceea de model, pentru a spune lumii întregi despre sindromul Ehlers-Danlos și a încuraja femeile să se simtă bine în corpul lor.

”Acum mi se pare cel mai frumos lucru”, spune Sara despre pielea ei. ”Dar acum trei ani, nu credeam asta. Purtam doar tricouri largi si nu voiam sa vorbesc despre boala mea…”

Sara a fost diagnosticată la 10 ani. Pe atunci nu a gasit prea multe informații despre boala ei. Fiindcă nu primea răspunsuri și nu putea vorbi cu nimeni despre boală, a decis să o ignore și să-și ascundă defectul în spatele hainelor largi.

Totul s-a schimbat atunci când femeia a trecut printr-o despărțire. Aceasta a făcut-o să reanalizeze relația pe care o are cu ea însăși și să încerce să accepte defetele ei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro