Povestea femeii care și-a lăsat barba să crească: „Oamenii mi-au zis că sunt o ciudăţenie”

De Unica.ro, pe

O femeie în vârstă de 26 de ani din Australia a decis să-și lase barba să crească, după ani buni în care s-a luptat cu hirsutismul, afecțiune ce produce exces de pilozitate, inclusiv pe față.

Morgan Coleman, din Australia, avea 11 ani când a observat că avea păr în exces pe obraji, pe bărbie și pe gât. De-a lungul adolescenței, tânăra și-a îndepărtat surplusul de pilozitate pentru a nu fi marginalizată la școală.

A fost oribil și izolator. Atât copiii, cât și tinerii adulți erau foarte cruzi. Am fost hărțuită grav timp de mulți ani. Nu am multe amintiri plăcute din anii de școală.

Primeam o mulțime de comentarii oribile de la oameni răutăcioși care îmi spuneau că sunt urâtă, că sunt o ciudățenie, că sunt bărbat, că sunt transsexual. Din cauza bullying-ului, am devenit foarte anxioasă, și-a amintit ea, potrivit mirror.co.uk.

Hirsutismul, cauza surplusului de pilozitate

Aceasta suferă de hirsutism, o afecțiune endocrinologică ce determină apariția pilozității la femei la fel ca la bărbați. De asemenea, în 2021 a fost diagnosticată și cu Sindromul Ovarelor Polichistice.

A fost foarte dificil pentru că nu știam de ce eram puțin diferită, știam doar că sunt diferită și era greu pentru că nu puteam explica de ce. Am mai fost la doctori în legătură cu hirsutismul și mi s-a spus de mai multe ori „unii oameni au mai mult păr decât alții.”

Am fost cu siguranță ușurată să am un diagnostic – o explicație a motivului pentru care sunt puțin diferită – dar a fost și înfricoșător să fiu diagnosticată cu o afecțiune medicală, a mai spus ea.

Citește și: Ce fiică frumoasă are Răzvan Simion. „Mereu… Prințesa mea!”

Mihaela Bilic: Ce beneficii pentru sănătate are consumul de smântână cu castraveți murați

O femeie a aflat că avea cancer ovarian în stadiul 3, după ce medicul i-a ignorat simptomele

Decizii complicate la finalul sezonului 6 al show-ului „Insula Iubirii”. Unul dintre cupluri așteaptă un copil

Tânăra a decis că este momentul să își lase barba să crească: „Mă simt liberă”

La 26 de ani, Morgan a decis că a venit vremea să nu se mai rușineze de aspectul ei fizic și să își lase barba roșcată să crească.

Aceasta a petrecut câteva zile în spital după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Am fost foarte afectată de această boală. Am stat singură în spital timp de șase zile și, în unele dintre acele zile, abia mă puteam ridica din pat. A fost singuratic și înfricoșător.

M-am luptat în fiecare zi timp de 15 ani cu hirsutismul și, după ce am petrecut mult timp în spital în ultima vreme, am decis că este timpul. Este timpul să-mi accept chipul natural și, în mod surprinzător, oamenii nu sunt atât de critici pe cât ai crede! a povestit ea, a dezvăluit ea.

„Mă lupt cu încrederea în sine după mulți ani de hărțuire”

Tânăra a mărturisit că nu a regret decizia, în ciuda comentariilor răutăcioase pe care le-a primit. Familia și persoanele apropiate au sprijinit-o în această decizie.

Bineînțeles că unii oameni sunt și spun lucruri îngrozitoare, dar în mare parte, de cele mai multe ori, oamenii devin mai înțelegători. Mă lupt cu încrederea în sine – după mulți ani de hărțuire, aceasta are un impact asupra încrederii în sine, dar cu siguranță mă simt mult mai încrezătoare de când am decis să-mi îmbrățișez fața naturală. Cu toții suntem unici. Nu este nimic rău în a arăta diferit, a mai mărturisit tânăra.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!