OMS: Coronavirusul ar putea fi ținut sub control peste 4-5 ani

De Unica.ro, pe
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat un avertisment în privința noului coronavirus. Experții susțin că acesta ar putea fi ținut sub control abia peste 4-5 ani și că virusul ar putea să nu dispară niciodată.

Este posibil ca acest virus să nu dispară niciodată. HIV nu a dispărut, dar ne-am obișnuit să trăim cu el, am descoperit terapii, metode de prevenție, iar oamenilor nu le mai este atât de teamă ca odinioară. Le oferim viață oamenilor infectați cu HIV, vieți lungi și sănătoase”, a declarat Mike Ryan, director în cadrul OMS, citat de Digi 24.

Citește și: Greul abia acum începe! Care va fi cea mai mare problemă cu noul coronavirus. Avertismentul lui Rafila

Dacă relaxezi măsurile, iar transmiterea virusului este încă ridicată, atunci acea transmitere se accelerează. Iar dacă se întâmplă asta și nu dispui de sisteme capabile să o detecteze, atunci vor trece zile sau săptămâni înainte să-ți dai seama că ceva este în neregulă. Și atunci, ești într-o situație în care singurul răspuns este o nouă carantină și cred că de asta ne temem cu toții, este un ciclu vicios”, a avertizat el.

Până în prezent, peste 4.4 milioane de oameni din întreaga lume au fost infectați cu noul coronavirus, în timp ce aproape 300.000 și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!