O biserică protestantă din orașul Haga ține slujbe non-stop pentru a proteja o familie cu 3 copii

De Ioana Tătaru, pe
Timp de 27 de zile, o biserică protestantă din orașul Haga (Olanda), a ținut slujbe religioase non-stop pentru a proteja o familie de refugiați din Armenia, care sunt în pericol să fie deportați. 

Legea din Olanda prevede că poliția nu are voie să intre în lăcașuri de cult în timpul slujbelor religioase. Așa că preoți din întreaga țară țin cu rândul slujbele religioase de la Biserica Bethel, pentru a împiedica oficialii să aresteze familia Tamrazyan, care locuiește în Olanda de nouă ani.

Mii de oameni au vizitat biserica protestantă în care se află familia de refugiați și le-a adus acestora hrană și haine

Sasun și Anousche Tamraryan, împreună cu cei trei copii ai lor, au fugit din Armenia și au cerut azil în Olanda, după ce au fost amenințați cu moartea, din cauza activismului politic din Sasun. După ani de luptă în instanță, familia a obținut azilul în Olanda, însă Guvernul a contestat decizia și a avut succes în a obține o decizie care să le permită să deporteze familia. Familia a aplicat apoi pentru o „grațiere” a copiilor, o procedură prin care familiile de refugiați cu copii, care trăiesc de mai bine de cinci ani pe teritoriul Olandei, să primească permis de ședere. Aplicația lor a fost respinsă, un lucru care nu este neobișnuit, în condițiile în care din mai 2013 și până acum Guvernul Olandez a admis doar 100 astfel de aplicații, din 1,360 câte au fost depuse. În ultima lună, mii de oameni au vizitat biserica protestantă în care se află familia de refugiați și le-a adus acestora hrană și haine. Peste 300 de preoți olandezi și-au arătat sprijinul și au susținut slujbe religioase non-stop, pentru a împiedica deportarea familiei.

Reprezentații spun că slujbele nu se vor opri până când Ministrul Migrației, Mark Harbers, nu își va folosi puterea pentru a le acorda drept de rezistență membrilor familiei Tamrazyans, așa cum a mai procedat și în trecut cu anumite cazuri.

Citește și: -Un român a cumpărat o biserică veche de 800 de ani și a transformat-o total

-Misterioasele monede ale diavolului, găsite într-o biserică veche 

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!