Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ucrainene: „Patriarhul Kirill al Moscovei a trecut de partea Antihristului”

De Unica.ro, pe

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Epifanie, a criticat felul în care Patriarhul Kirill, liderul bisericii ruse, susține războiul rus.

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a scris pe Facebook că fie care om trebuie să facă o alegere la un moment dat, în postarea sa criticându-l în mod deschis pe Patriarhul Kirll.

„Ești cu Dumnezeu sau cu diavolul?” a scris Epifanie, citat de Libertatea. „Kirill Gundiaev a făcut alegerea în folosul faptelor antihristului. Îi chem pe toți cei care îl consideră și acum un păstor al sufletelor să deschidă ochii și să vadă roadele otrăvitoare ale învățăturilor lui, îndepărtați-vă de fărădelegi, nu fiți complice”.

Totodată, mitropolitul Epifanie a comparat ideologia „lumii ruse” cu ideologia nazismului, întrucât justifică violența, uciderea aproapelui, războiul și genocidul. Din acest motiv, mitropolitul ucrainean a spus că ideologia Rusiei trebuie condamnată precum nazismul.

Citește și: Statistici îngrijorătoare: peste 12.000 copii abuzați anul trecut. „Copiii care au trecut prin situații de abuz se află în risc crescut de sindrom post-traumatic”

Citește și: Zelenski, temeri cu privire la un atac nuclear al Rusiei: „Nimeni nu poate salva nicio parte a lumii de distrugerea radioactivă care ar urma”

Citește și: Țara care stinge luminile stradale, pentru a combata cea mai gravă criză economică din ultimele decenii

Citește și: Noi măsuri de sprijin pentru energie și gaze. Care sunt noile prețuri?

„Capul Patriarhiei de la Moscova Kirill Gundiaev și susținătorii săi sunt coautori ai acestei ideologii criminale”, a mai spus mitropolitul Epifanie, aducând critici dure lui Kirill pentru felul în care susține războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Patriarhul Kirill le-a cerut în duminica care a trecut militarilor să își apere țara „așa cum numai rușii pot”, în cadrul unei slujbe susține la Catedrala Forțelor Armate. El a mai adăugat că Rusia este o țară care „iubește pacea”.

Anterior, Patriarhul Kirill a binecuvântat războiul Moscovei împotriva „forțelor răului” ale Ucrainei. Mai mult, la începutul lui martie, el a mai vorbit despre motivul „operațiunilor militare” din Ucraina în cadrul unei predici, invocând comunitățile gay.

„Știți ce fel de test este acesta?” a zis el. „Este un test simplu și grav. Paradele gay. Solicitările de a organiza parade gay reprezintă testul de loialitate față de acea putere mondială. Noi știm că dacă oamenii sau țările resping aceste solicitări, nu intră în această lume, ei devin străini”.

Foto – YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!