Cum să te ferești de țepe de Black Friday

De Oana Savin pe
Black Friday 2018 se apropie cu pași repezi și trebuie să ai în vedere câteva detalii pentru a evita tentativele de fraudă cu care te poți confrunta. Iată ce trebuie să faci ca să te ferești de țepe de Black Friday 2018.

În timp ce amatorii de reduceri vor căuta nerăbdători produsele pe care și le doresc cu ardoare, internetul va fi încărcat cu țepe, păcăleli și tentative de fraudă în perioada imediat următoare mai mult decât în restul anului.

Mai multe site-uri de care nu ai mai auzit până acum vor încerca să-ți ofere niște produse atrăgătoare la prețuri infime, iar pentru că este sezonul Black Friday, ești mult mai tentat să crezi că sunt adevărate.

Black Friday 2018 vine la pachet atât cu oferte de la comercianți cunoscuți, cât și cu eforturi sporite din partea infractorilor cibernetici.

Citește și: Când este Black Friday 2018

Cum să nu iei țeapă de Black Friday 2018

Mare atenție la practicile înșelătoare! Verifică cu atenție prețul unui produs pe mai multe magazine sau chiar caută istoricul de preț al unui produs pe portalurile de comparație.

Tot ce trebuie să faceți este să introduceți datele de identificare ale bunurilor pe care doriți să îl cumpărați și puteți găsi oferte alternative.

Verifică data la care are loc Black Friday! Anul acesta vinerea neagră va fi pe 23 noiembrie.

Alți retaileri pot alege un interval de câteva zile, în timp ce alți comercianți pot să nu ofere deloc reduceri.

Prețurile promoționale de Black Friday trebuie să fie mai mici decât cele din ultimele 30 de zile, conform Legii 650/2002, astfel că dacă vă doriți neapărat ceva, este posibil ca acestea să fie mult mai ieftine din data de 23 noiembrie.

Cumpărăturile din perioada „Black Friday’ pot fi făcute în siguranţă dacă: citești cu atenţie caracteristicile produsului; verifică dacă produsul corespunde cu adevărat dorinţelor şi nevoilor tale; verifică stocul existent (pentru comerţul online); verifică preţul afişat pe site şi dacă acesta este integral (conţine sau nu TVA), dacă preţul include şi costul de livrare.

Citește și: Lista magazinelor participante la Black Friday 2018

Verifică condițiile de livrare

Dacă dorești să cumperi produse online, este bine să verifici, înainte de încheierea contractului, dacă pe site comerciantul informează corect şi complet privind:

  • datele sale de identificare (denumirea, adresa poştală şi electronică, numărul de telefon
  • numărul de înregistrare în registrul societăţilor comerciale și cel de înregistrare fiscală etc.);
  • caracteristicile esenţiale ale produsului;
  • preţul cu toate taxele incluse;
  • cheltuielile de livrare, dacă este cazul;
  • modalităţile de plată şi de livrare;
  • perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului;
  • durata minimă a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs;
  • existenţa şi modul de exercitare a dreptului de denunţare unilaterală a contractului.

Sursă foto: 123rf.com

Prima poză cu Adele după divorț. Cântăreața a slăbit vizibil

Prima poză cu Adele după divorț. Cântăreața a slăbit vizibil