Cum să ai grijă de viitorul financiar al familiei tale

De Unica.ro pe

Familia este unul dintre cele mai importante aspecte din viața ta, mai ales că este alături de tine și te sprijină în orice moment. De multe ori, problemele financiare imprevizibile pot destabiliza o familie, deoarece duc adesea la neînțelegeri și la instalarea unei atmosfere tensionate. Ideal este să te gândești preventiv la viitorul financiar al celor dragi și să contribui la construirea lui în mod constant, astfel încât, orice situație ar apărea, echilibrul economic să nu fie afectat. 

Încheie o asigurare de sănătate

Din păcate, niciunul dintre noi nu are siguranța unei condiții fizice excelente pentru totdeauna. Un moment care poate destabiliza până și cea mai închegată familie este cel în care unul dintre membrii ei descoperă că suferă de o afecțiune gravă. O asemenea veste nu presupune doar stări psihice negative, tristețe și senzația de a fi neputincios, dar ridică, inevitabil, și probleme legate de cheltuielile ce vor fi necesare pentru investigații, tratamente sau spitalizare. 

De aceea, pentru a nu fi nevoie ca tu și cei din familia ta să faceți eforturi financiare extreme, în cazul unei astfel de situații nefericite, cel mai bine este să închei o asigurare de sanatate. Spre deosebire de un abonament la o clinică, asigurarea de sănătate acoperă inclusiv cheltuielile de tratament, nu doar pe cele de prevenție și diagnosticare. Aceasta îți oferă posibilitatea tratării atât în mediul privat, cât și în cel de stat și poate fi utilizată inclusiv în străinătate. Astfel, vei avea cel puțin suport economic în cazul descoperirii unei afecțiuni grave, precum cancerul. Alege o asigurare care să fie valabilă oriunde în lume, pentru un plus de siguranță, și pregătește din timp un suport financiar pentru familia ta. 

Investește într-o asigurare personalizată în funcție de nevoile tale

În viață apar multe momente care necesită cheltuieli, dar care îți umplu sufletul de bucurie. Cu toate acestea, statutul economic al tău și al familiei tale nu depinde doar de eforturile pe care le depui tu din punct de vedere profesional, ci și de modul în care se desfășoară lucrurile în societate, iar pe acestea nu le poți controla. De aceea, pentru a fi pregătită pentru orice s-ar petrece în viitor în familia ta, alege să investești într-o asigurare care să îți ofere nu doar componenta de protecție, ci și un plan de investiție personalizat, care să se adapteze nevoilor tale. 

Mărirea familiei cu un copil aduce veselie în casa ta, dar implică și costuri. De asemenea, dacă ai deja un copil, te poți gândi încă de pe acum la momentul în care acesta va crește și va trebui să înceapă să își construiască o carieră, urmând o facultate. Din nou, este un moment care implică eforturi financiare din partea ta, ca părinte. Însă acestea nu îți vor destabiliza echilibrul financiar dacă le anticipezi și alegi o asigurare de viață personalizată, care să îți ofere ajutoare economice sub formă de bonusuri cu astfel de ocazii.  

Optează pentru un fond de pensie privată care să ți se potrivească

Chiar dacă vârsta de pensionare este îndepărtată și poate ți se pare prea devreme să te gândești la ea, știm cu toții cât de repede trece timpul. Poate că îți faci deja planuri pentru acea perioadă când, în sfârșit, vei avea timpul necesar pentru a te bucura în totalitate de viață, pentru a călători și a vizita, împreună cu partenerul de viață sau cu cei dragi, locurile pe care încă nu le-ați descoperit. Însă, pentru a-ți împlini aceste dorințe, este nevoie ca în familia ta să existe confortul financiar necesar. 

Alege un fond de pensie privată care să îți asigure, la momentul potrivit, resursele necesare pentru a face ceea ce îți dorești și ceea ce te face fericită, pentru că niciodată nu este prea târziu pentru acest lucru. Nu ezita să îți oferi, chiar și în momentul când vei avea o vârstă mai înaintată, momente de relaxare, de distracție și de răsfăț, menținând, în continuare, confortul în familia ta din punct de vedere financiar. Cu fondul de pensie privată potrivit, vei reuși să faci acest lucru fără griji.

Echilibrul financiar al familiei tale este important, deoarece contribuie la menținerea unei atmosfere relaxate, dar și pentru că îți oferă mai multe variante de a petrece timpul împreună cu cei dragi ție. Investind în ceea ce contează și în ceea ce îți va oferi beneficii pe termen lung, vei asigura pentru tine și familia ta condițiile necesare unui viitor așa cum ți-l dorești. 

(P) Material realizat în colaborare cu Metropolitan Life.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro