Cine a fost „Adevăratul Super Mario”?

De Ioana Tătaru, pe
Mario Segale, omul după care a fost numit eroul jocului „Super Mario”, a decedat, de curând, la vârsta de 84 de ani. Segale a fost un dezvoltator italian de succes din statul american de la Washington și un om influent! 

 

Super Mario

Mario Segale s-a născut în Seattle în anul 1934, fiind singurul copil al părinții săi, Louis și Rina Segale, ambii fermieri imigranți italieni. După absolvirea liceului, și-a deschis propria companie de construcții, de mare succes, la Washington. Segale a vândut, mai târziu afacerea pentru suma de 60 de milioane de dolari pentru a se concentra asupra proprietăților imobiliare ale familiei sale.

Segale a gestionat proprietăți comerciale din jurul orașului Seattle, lucru care a dus la afilierea cu o cunoscută companie de jocuri și electronice. Inițial, numele celebrului personaj nu a fost Mario, ci Jumpman, dar mai târziu, compania și-a dorit nume personale pentru personaje, așa că l-au numit pe erou „Mario”, după Mario Segale. Segale avea o viață destul de privată, nu îi plăcea să fie în vizorul presei și voia să fie recunoscut doar pentru realizările sale profesionale. Mario Segale a murit la un spital local pe 27 octombrie, cauza morții sale nefiind divulgată. Acesta a fost căsătorit cu Donna Segal, împreună având 4 copii: Lisa, Atkins, Tina Covey și Nita Johnson.

Personajul „Super Mario” a devenit unul dintre cele mai recunoscute personaje de joc din întreaga lume. Jocul a fost vândut în peste 12 milioane de copii.

Citește și: „Ce este kendama, jocul de îndemânare care i-au înnebunit pe tineri”

 „Un mire a propus un joc la nuntă. Jocul lui a fost răzbunarea perfectă”

Sursă foto: Twitter, Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!