A murit Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoană din lume. Avea 119 ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 aprilie 2022, 12:56

Kane Tanaka, cea mai în vârstă persoana din lume a murit pe 19 aprilie la vârsta de 119 ani. Aceasta locuia într-un azil de bătrâni din Fukuoka, în sud-vestul Japoniei.

Guinness World Records i-a acordat lui Kane Tanak titlul de cea mai în vârstă persoană din lume în ianuarie 2019, când avea 116 ani și 28 de zile. Aceasta locuia într-un azil de bătrâni, unde se trezea zilnic la ora 06:00, iar după-amiaza studia matematica și își exersa caligrafia, potrivit Digi24.

Citește și: Gabriela Cristea, cu fiica cea mică la spital de Paște. „Noi suntem niște părinți extrem de responsabili”

Prințesa Charlene de Monaco „aproape a murit”, după o intervenție chirurgicală

Cum a ajuns tatăl Deliei să trăiască în mânăstire: „Până la 40 de ani, eram ateu!”

Ce condiție i-a impus Jennifer Lopez lui Ben Affleck în contractul prenupțial

Cine era Kane Tanaka

Femeia își dorea să prindă 120 de ani, dar în ultima perioadă s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate. Era născută în 1903. S-a căsătorit în 1922 cu un proprietar de magazin de orez și a lucrat acolo până la vârsta de 103 ani. A mai avut și alte afaceri, cum ar fi un magazin de prăjituri cu orez și un magazin de țăiței. A născut patru copii și a adoptat un al cincilea.

Kane Tanaka a trecut de două ori prin lupta cu cancerul, a supraviețuit celor două războaie mondiale, gripei spaniole din 1918, precum și pandemiei de COVID-19, potrivit Libertatea.

Ea a fost a doua cea mai în vârstă persoană consemnată oficial, după Jeanne Louise Calment din Franța, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani și 164 de zile. În Japonia, unul din 1.500 de oameni are peste 100 de ani, iar aproape 90% sunt femei.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!