Decorează dormitorul în funcție de tipul tău de personalitate

De Unica.ro pe 03 ianuarie 2018

Amenajarea dormitorului implică un număr mare de alegeri, de la culori la mobilier și stil decorativ. Există ghiduri special create pentru a te îndruma, iar designerii de interior oferă cu regularitate sfaturi cu privire la ultimele tendințe în domeniu. Cu toate acestea, probabil cea mai bună alegere este să te ghidezi după propriul tip de personalitate. În acest fel poți fi sigură că te vei simți perfect în camera destinată odihnei și că fiecare lucrușor va avea un rol bine determinat în asigurarea confortului de care ai nevoie.

Înainte de a-ți construi propriul sanctuar, asigură-te că trasezi direcțiile principale pe care trebuie să le urmezi. Orice proiect are nevoie de un plan, așa că începe prin a identifica punctele principale. Acestea sunt de obicei legate de culorile pe care vrei să le folosești, sursele de iluminat și mobilier.

Ideal pentru cei care prețuiesc confortul

Unele persoane prețuiesc confortul mai mult decât altele. Dacă instinctul îți spune că te afli în această categorie, nu trece cu vederea acest lucru. În primul rând, indiferent de stilul decorativ ales, acordă o atenție crescută alegerii patului. Acesta are în general un rol important, fiind obiectul central al încăperii, dar cu atât mai mult pentru persoanelor care iubesc comoditatea. Optează pentru modele de paturi spațioase, realizate din materiale plăcute la atingere, care să susțină corect greutatea corpului. În acest fel te vei putea bucura de un somn calitativ, cu adevărat odihnitor.

De asemenea, pe listat ta ar trebui incluse un fotoliu sau un hamac comode și multe perne decorative, care vor spori confortul.  

Un covor pufos, ce îți va oferi la fiecare pas senzația că plutești, va completa decorul.

Iar pentru a te asigura că poți dormi exact atât de mult cât îți dorești, alege draperii groase, prin care să nu pătrundă lumina de la exterior.

Materialele recomandate sunt cele naturale și fine, precum bumbacul satinat sau mătasea.

Decorul perfect pentru extrovertiți

Persoanelor extrovertite nu le este teamă să îndrăznească. Prin urmare, nu te abate de la propriul stil și pune amprenta personalității tale vibrante asupra decorului. În loc de clasicele culori pastelate folosite în general la amenajarea dormitorului, sau de perdelele diafane în nuanțe deschise, optează pentru culori puternice, combinate cu bun gust. Nu te feri de combinațiile îndrăznețe precum roz-verde, galben-bleumarin sau de contrastele puternice ca alb-negru. Singurul lucru care contează este să găsești un echilibru între ele, astfel încât să păstrezi armonia.

O idee interesantă este să asortezi așternuturile patului cu decorul.

În ceea ce privește stilul decorativ, câteva detalii rock, punk sau pop, metalice ori strălucitoare, vor atrage în mod plăcut atenția.

Liniștea și calmul redate prin design

Dacă dimpotrivă, ești o persoană care preferă liniștea și calmul, poți exprima aceste caracteristici ale personalității tale prin decor. În acest caz culorile neutre, pastelate, sunt alegerea perfectă. Specialiștii recomandă nuanțele de albastru, lavandă, verde pal, roz prăfuit, dar și albul, tonurile de gri sau bej. Aparent acestea au capacitatea de a reduce stresul, de a oferi o senzație de confort și relaxare.

Plantele decorative, florile proaspăt culese, lumânările, bețișoarele parfumate sau o mică fântână arteziană vor avea același efect.

De asemenea, așternuturile din bumbac proaspăt spălate vor contribui la starea de bine.

Odă adusă eleganței

Ești pasionată de design și primești frecvent complimente cu privire la stilul vestimentar? Cel mai probabil ai un simț estetic crescut iar un dormitor elegant ar fi una dintre cele mai potrivite alegeri. Dacă îți place stilul clasic, alege mobilă din lemn masiv și materiale prețioase, precum catifeaua sau mătasea. Joacă-te cu nuanțele și creează din loc în loc accente vibrante. Piesele de artă și corpurile de iluminat cu cristale se vor potrivi de minune, atâta timp cât eviți riscul de a supraaglomera încăperea.

Și stilul modern, minimalist, poate fi unul elegant. Acesta este caracterizat de prezența formelor geometrice, a liniilor drepte și a unui număr cât mai redus de obiecte. Păstrează doar ceea ce este absolut necesar și limitează numărul de culori folosite. În ceea ce privește materialele recomandate, în fruntea listei se regăsesc metalele și pielea.

Accente tematice

Fiecare din noi avem diferite pasiuni, iar acestea pot deveni cu ușurință sursă de inspirație pentru decorul dormitorului. Cânți la chitară, pian, vioară etc.? Un tapet cu note muzicale sau un instrument muzical așezat la vedere vor da un plus de personalitate încăperii.

Sau poate îți plac filmele artistice, documentarele sau serialele. Câteva postere retro cu secvențele sau actorii preferați vor colora în mod plăcut atmosfera. Bineînțeles, un hamac, fotolii confortabile și multe perne decorative, alături de un televizor XL te vor ajuta să te simți în elementul tău.

Indiferent care îți sunt pasiunile, folosește-te de ele pentru a crea dormitorul ideal pentru tine.

Dormitorul este unul dintre cele mai importante spații din casa ta. Aici îți regăsești liniștea după o zi de lucru și îți reîncarci bateriile pentru a doua zi. Prin urmare, de ce să nu te reprezinte în cele mai mici detalii?

Sursa foto: Shutterstock

 

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"

Cum arăta Adelina Pestrițu în copilărie: "Îmi dau seamă cât de repede trecem prin viață"