De unde vine numele conexiunii Bluetooth

Nu multă lume ştie faptul că numele tehnologiei wireless Bluetooth provine de la un rege scandinav din secolul X, Harald I al Danemarcei “Dinte Albastru”. (Harald “Blåtand” Gormsson, 935-985).

Citește și – Care este semnificația cuvântului „Google”

Bluetoot” este traducerea în limba engleză a termenului “Blatand” , o poreclă pe care regele scandinav o avea datorită pasiunii sale pentru afine, pe care le consuma atât de des încât avea mai mereu dinții albaștri.

Tehnologia Bluetooth a fost concepută în anul 1994 de doi suedezi, Jaap Hartsen și Sven Matisson. Pentru că scopul acestei conexiuni este acela era acela de a crea un standard unificat care să înlocuiască alte protocoale mai vechi cum ar fi RS-232, cei doi s-au gândit să-l numească Bluetooh, după regele care reuşise să unifice toate triburile daneze într-un singur regat.

La fel cum Harald I a unit, în anul 960, facțiuni din Norvegia, Suedia și Danemarca, tehnologia Bluetooth unește astăzi lumea comunicațiilor.

Inițial, cei doi nu au intenționat ca aceasta să fie denumirea oficială, fiind doar un nume de cod între programatori. Însă a avut un success atât de mare, încât tehnologia a ajuns să fie cunoscută sub numele de Bluetooth.

Un alt lucru interesant este că designul siglei albastre conține inițialele regelui Harald Blatand, H și B, într-o reprezentare simbolică a alfabetelui runelor nordice.

Citește și – Zece trucuri pentru o căutare mai eficientă a informațiilor pe Google, despre care nu știu 96% dintre utilizatori

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Loading...
Eva.ro
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Recomandări shopping
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendinte in lifestyle 2018: nutritie, sport, design, si social media!

Vă recomandăm: