Care este semnificația cuvântului „Google”

Îl folosești zilnic, dar te-ai întrebat vreodată ce înseamnă? Numele de „Google”, cel mai mare motor de căutare din lume, nu a fost ales întâmplător.

Citește și – Mesajul ascuns din logo-ul Google

Istoria începe în anul 1938, când matematicianul american Edward Kasner a creat numărul 10 la puterea 100 pentru a ilustra diferența dintre un număr inimaginabil de mare și infinit. Neștiind cum să îl denumească, i-a cerut nepotului său de nouă ani, Milton Sirotta, sa îi spună un nume la întâmplare.

Întrucât Milton urmărea benzile desenate „Barney Google”, copilul a spus „Google”, nume adoptat pe loc de matematician, care a denumit numărul respectiv „googol”.

50 de ani mai târziu, în 1998, Larry Page și Sergey Brin au fondat, într-un cămin studențesc, cel mai folosit motor de căutare. Deoarece scopul lor era organizarea unor cantităţi uriaşe de informaţii pe Internet pusă la dispoziţia utilizatorilor din întreaga lume, era nevoie de un nume potrivit care să oglindească această proprietate.

Astfel, Larry Page și Sergey Brin au găsit acest nume folosindu-se de termenul „Googol” din matematică, pentru a sugera multitudinea de informații pe care utilizatorii acestui motor le au la dispoziție atunci când îl folosesc, însă au considerat că „Google” este un nume mai sonor.

Citește și – Zece trucuri pentru o căutare mai eficientă a informațiilor pe Google, despre care nu știu 96% dintre utilizatori

Foto – 123rf

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Divertisment

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: