Dulce de vis: Terină cu trei feluri de ciocolată

De Lumea Femeilor, pe

Chiar dacă sărbătorile ne-au pus la grea încercare stomacul, cred că încă un dulce nu strică.
Un produs delicios, rafinat şi gata imediat. Cu certitudine prietenii şi cei dragi ţie vpr fi foarte încântaţi.
 
PENTRU 6 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE – AŞTEPTARE: 2 ORE + 24 ORE

► 1 foaie de gelatină
► 100 g ciocolată amăruie cu 70% cacao
► 150 ml frişcă lichidă
► 160 g unt
► 1 linguriţă zahăr vanilat
► 3 ouă
► 100 g ciocolată albă
► sare
► 30 g nuga
► 100 g ciocolată pralinată

►►Se pune la înmuiat foaia de gelatină, în apă rece.
► Se topeşte ciocolata amăruie şi se amestecă lent cu 50 ml de frişcă lichidă, până când devine o cremă. Se amestecă cu 60 g de unt tăiat bucăţi, zahărul vanilat, apoi oul.
► Se acoperă o tavă cu folie alimentară, plus o bucată mare pe margini, apoi se varsă amestecul de ciocolată amăruie. Se lasă la rece.
► Se sparge un ou şi se separă gălbenuşul de albuş. Se topeşte ciocolata albă în bain-marie, cu 40 g unt, până când devine o cremă. Se încălzesc 50 ml de frişcă lichidă într-o cratiţă mică, se ia de pe foc şi se amestecă cu gelatina topită. Se ia crema de ciocolată albă de pe bain marie, se încorporează amestecul de frişcă şi gelatină, apoi se adaugă gălbenuşul de ou, amestecând rapid. La sfârşit se adaugă şi albuşul cu un praf de sare, amestecând.
► Se varsă în tavă. Se taie nuga în bucăţi mici şi se presară pe patul de ciocolată albă. Se lasă 2 ore la rece. Între timp, se topeşte ciocolata pralinată cu 50 ml de frişcă lichidă, apoi se ia de pe bain marie şi se încorporează 60 g unt şi un ou; se varsă în tavă, acoperind stratul de ciocolată albă.
► Se acoperă cu folia alimentară şi se lasă 12 ore la frigider. Se scoate cu 30 de minute înainte de servire, se îndepărtează folia şi se taie bucăţi. Se poate servi cu sos caramel.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!