Bucătăria Raw: Tort de ciocolată fără foc

De Ileana Voicu Ghinea, pe

Ţi-ai închipuit vreodată că vei putea face un tort de ciocolată fără foc? Sunt convinsă că multora nici nu le-ar trece prin cap să facă astfel de lucruri însă, din experienţă, îţi spun că acest produs este super, super, super gustos.
Dacă ne mai şi gândim că pică perfect pentru că suntem în post, situaţia este clar rezolvată.

De fiecare dată când propun o astfel de reţetă, îmi place să spun că se face foarte uşor şi costă destul de puţin. Să vedem despre ce este vorba.

Ingrediente pentru blat:

3 căni de sâmburi de nuci caju
2 căni de cacao pudră
1 cană de curmale fără sâmburi
un vârf de cuţit de sare de mare

Ingrediente pentru cremă

1 cană curmale fără sâmburi care au fost înmuiate, în prealabil, în apă
1 avocado bine copt
un sfert de cană de cacao pudră
un sfert de cană de miere, diluată în apă

Pentru umplutură se pot folosi orice fel de fructe îţi plac. Poţi opta pentru căpşune, zmeură, caise, mere, etc.

Mod de preparare:

Mai întâi ne ocupăm de blat. Nucile, pudra de cacao şi sarea se pun în blender şi se toacă. De reţinut este faptul că nucile nu trebuie pisate la maxim. Apoi se adaugă curmalele şi se amestecă din nou. Din compoziţia obţinută, se formează două blaturi folosind un inel alimentar, care va fi înlăturat numai după ce formele s-au întărit suficient, de preferat la frigider.

Crema se face la fel de simplu. Curmalele se aruncă pentru prima dată în blender, iar după ce sunt ele mărunţite se adaugă şi avocado şi pudra de cacao, care se va încorpora foarte bine. De aici, lucrurile evoluează ca la un tort normal.

Pe unul dintre blaturi se pune jumătate din cantitatea de cremă obţinută, după care, deasupra, se pune şi celălalt blat. La final, tortul se ornează cu restul de cremă rămasă şi se ornamentează frumos, după imaginaţia fiecăreia. Tortul de ciocolată va fi servit după ce stă câteva ore la frigider, timp în care se vor amesteca aromele.

Poftă bună!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!