Reţete fără foc: Tort de vanilie şi căpşune

De Ileana Voicu Ghinea, pe

O combinaţie delicioaspă care, dacă este realizată în manieră raw, devine de-a dreptul uluitoare. Avantajul este că se şi prepară foarte repede şi poate fi consumat aproape imediat.
Tortul raw este format din trei straturi: blatul, crema de vanilie şi cea de căpşune. Vom discuta pe rând de fiecare pentru a reuşi astfel să ducem la bun sfârşit minunatul preparat.

Pentru blat vei avea nevoie de:

500 grame stafide, caise, merişoare confiate
500 grame de nuci hidratate
300 grame de migdale hidratate
coajă de lămâie rasă
3 păstai de vanilie

Toate ingredientele se pun în blender şi se mărunţesc până se transformă într-o compoziţie suficient de tare, dar nu imposibil de tăiat. Dacă mai este nevoie se adaugă apă, dacă nu, se pune într-un inel alimentar şi se bagă în frigider.

Crema de căpşune, următorul strat

1 şi jumătate de făină de migdale
10 linguri nectar de agave
400 de grame de căpşune

Modul de preparare este acelaşi. Se pun toate ingredientele în robot şi se amestecă până ce se obţine o compoziţie omogenă. Se pune peste blat şi se lasă, de asemenea, la frigider.

Crema de vanilie, ultimul strat

1 şi jumătate de făină de migdale
2 păstăi de vanilie
4 linguri de zeamă de lămâie

Sigur, modul de preparare este acelaşi. Dacă vi se pare că mai trebuie adăugată apă sunteşi libere să o faceţi.

Şi acest strat se pune peste celelalte două şi, înainte de a fi pus tortul la frigider unde va sta circa 2 ore înainte de servire, se pun pe deasupra feliuţe de căpşune prospete pentru decor, dar şi pentru aromă. Dacă aveţi şi câteva frunze de mentă proapete nu vă feriţi să le folosiţi.

Poftă bună!

Dacă vrei să încerci şi ceva gătit în mod tradiţional, ce zici de nişte Fursecuri cu alune. Le găseşti în reţete.unica.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!