Reţete cu ciocolată: Nu te-ai fi gândit la astfel de combinaţii

De Diana Zagrean, pe

Reţete cu ciocolată: Nu te-ai fi gândit la astfel de combinaţii

Friptură de vită cu pere şi sos de ciocolată

Ingrediente (pentru 4 porţii):

600 g muşchi de vită (fileuri)
300 ml vin alb
o lingură busuioc
o lingură oregano
o lămâie
ulei, sare, piper
2 pere Abate
Orez
2 linguri unt
Fire de rozmarin
Jumătate de tabletă de ciocolată amăruie sau cu lapte.

Mod de preparare:

 
1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se condimentează cu un praf de sare şi foarte puţin piper. Se stropeşte cu 200 ml vin şi se lasă la marinat, la rece, minim 2 ore.
2. Perele se taie jumătăţi şi se scobeşte centrul lemnos cu seminţe. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se pun într-o tavă.
3. Muşchiul marinat se presară cu verdeaţă şi se leagă circular cu aţă. Se pune apoi într-un vas potrivit de mare şi se unge cu ulei. Se adaugă tot sosul marinat şi se coace în cuptorul încins, 100-120 minute. La început, în primele 30 de minute, focul se menţine la tare, apoi se reduce la mijlociu. Se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, iar  când începe să se rumenească, friptura se poate acoperi, să nu se usuce.
4. Când friptura mai are de stat circa 15 minute, se adaugă în cuptor tava cu perele şi se pune la fiert orezul simplu, cu un pic de sare, călit în unt 2 minute.
5. Se pune ciocolata la topit şi se subţiază sosul cu vinul rămas.
6. Friptura se serveşte fierbinte, cu sos de ciocolată şi orez fiert alături de perele coapte.
Sursa foto: Shutterstock
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!