Reţete cu ciocolată: Nu te-ai fi gândit la astfel de combinaţii

De Diana Zagrean, pe

Ciocolata este asociată, în mod normal, cu deserturile decadente, cu glazura pentru fructe, sau cu o pauză binemeritată. Nimeni nu se gândeşte la reţete cu ciocolată pe fripturi, sos de ciocolată peste legume gratinate sau alte astfel de combinaţii ciudate. Vezi câteva reţete cu ciocolată inedite şi delicioase.

Raţă cu sos de ciocolată

Ingrediente:

1 raţă tîiată în 8 bucăţi
2 linguri uleid e măsline
1 ceapă tocată
3 tulpini ţelină tocate cubuleţe
2 morocvi cubuleţe
1 linguriţă seminţe de fenicul
1 lingură seminţe de pin
3 cuişoare
1 lingură stafide aurii
2 foi de dafin
2 linguri făină
Sare şi piper
2 linguriţe mici zahăr
2 linguri ciocolată amăruie, tocată
3/4 ceaşcă oţet alb
Frunze de pătrunjel tocate pentru decor

Mod de preparare:

Încingeţi o tigaie mare fără ulei sau alte surse de grăsime. Prăjiţi bucăţile de raţă şi scurgeţi, dacă este necesar, untura topită de la pielea foarte grasă.
Încălziţi uleul de măsline în altă tigaie, adăugaţi ceapa, ţelina, morcovii şi sotaţi legumele circa 12 minute.
Adăugaţi seminţele de fenicul, seminţele de pin, cuişoarele, stafidele, frunzele de dafin, făina şi jumătate de ceaşcă de oţet şi mai fierbeţi 2 minute.
Adăugaţi raţa şi încă puţin oţet, dar şi sare şi piper, după gust.
Fierbeţi parţial acoperit, până la îngroşarea sosului, circa 30-40 de minute. Scoateţi cuişoarele.
Puneţi bucăţile de carne pe un platou şi adăugaţi legumele. În sosul rămas, amestecaţi fulgii de ciocolată neîndulcită.
Serviţi sosul fierbinte peste carne şi legume, alături de puţin pătrunjel tocat.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!