Pizza cu spanac nu numai că este delicioasă însă permite celor care o prepară să o asorteze cu o varietate de topiinguri. Crusta foarte crocantă îi dă un plus de
savoare pe care nu îl veţi întâlni la niciunul dintre sortimentele tradiţionale. Să nu trecem cu vederea cât de sănătoasă este o astfel de pizza, mai ales pentru copii.
Ingrediente:
1/4 cană ulei de măsline 2/3 cană lapte degresat 1 linguriţă de praf de copt ¼ cană de mălai 1 cană de făină albă 1 cană de făină de ovăz
Toppinguri:
1 ½ cană brânză mozzarella semi degresată, rasă 1 cană de ciuperci proaspete, feliate 200 de grame de spanac congelat, decongelat şi scurs în prealabil sau 2 căni de spanac proaspăt tocat. 250 de grame de sos de pizza 200 de grame de carne de vită tocată
Pe un fund de lemn mare sau pe o tejghea amestecaţi praful de copt cu mălaiul, făina şi turnaţi într-un castron laptele şi uleiul. Folosind o furculiţă faceţi o gaură în mijlocul amestecului de făină şi adăugaţi treptat laptele cu ulei amestecând încet până obţineţi un aluat păstos.
Frământaţi uşor aluatul. Între timp ungeţi o tavă de pizza de 30 de centimetri cu ulei. Presaţi aluatul în tavă pe fund şi pe margini.
Puneţi tava în cuptor şi coaceţi aluatul timp de 12-15 minute la temeperatura de 220 de grade Celsius până ce aluatul capătă o culoare maronie.
Pentru topping
Puneţi carnea tocată într-o tigaie, prăjiţi-o puţin şi adăugaţi-i sos de pizza. Puneţi spanacul peste aluat, adăugaţi şi carnea, ciupercile şi presăraţi mozzarella la final.
Lăsaţi-o la cuptor timp de alte 10-15 minute la aceeasi temperatură.