Ouă în sos de muştar şi piure din cartofi şi morcovi

De Lumea Femeilor, pe

Sigur ai o problemă cu ouăle de la Paşte!
Tocmai pentru că ne-am gândit la acest lucru, venim în întâmpinarea ta cu o provocare. Îţi propunem să încerci reţeta care urmează şi suntem convinse că vei scăpa de remuşcările pe care ai fi putut să le ai dacă alegeai să arunci ouăle care ţi-au rămas.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 45 MINUTE – FIERBERE: 1 ORĂ

► 3 linguri muştar de Dijon
► 250 g smântână
► 4 linguri vin alb
► supă de carne
► 1 lingură condimente din legume
► 4 ouă
Piure:
► 1 morcov mare, fiert
► 600 g cartofi
► 1 lingură unt
► 100 ml lapte
► sare
► pătrunjel tocat

►Într-o oală se amestecă muştarul cu smântâna, vinul şi cca 4 linguri de supă. Se fierbe puţin şi se asezonează cu condimentele din legume. Dacă este nevoie, sosul de muştar se mai subţiază cu puţină supă.
► Se fierb ouăle, tari, în apă sărată. După ce s-au răcit, se curăţă de coajă şi se taie jumătăţi.
► Se curăţă cartofii şi se fierb în apă sărată, până când se înmoaie. Se scurg de apă şi se pun într-un blender. Se adaugă morcovul fiert şi tăiat feliuţe, laptele, untul şi sarea şi se mixează până când se obţine un piure cremos. La sfârşit, se adaugă pătrunjelul tocat.
► Jumătăţile de ou cu sos de muştar se servesc alături de piureul de legume.

Pentru mai multe reţete delicioase, click aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!