Paste carbonara după rețeta simplă a lui Chef Florin Dumitrescu

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 13 aprilie 2022, 13:05
Pastele carbonara sunt printre cele mai cunoscute şi mai iubite retete cu paste. Dacă vrei să le pregăteşti ca o profesionistă, urmează sfaturile lui Chef Florin Dumitrescu.

La rugămintea unuia din prietenii de pe Facebook, Chef Florin Dumitrescu a postat pe pagina sa o reţetă de paste carbonara care nu necesită smântână. Spaghetele ies delicioase cu numai câteva ingrediente, într-un timp foarte scurt.
Învaţă şi tu să pregăteşti paste carbonara ca un chef!

Ingredientele folosite de Chef Florin Dumitrescu

100 grame spaghete
50 grame bacon
1 ou
25 grame parmezan ras
piper proaspăt macinat

Cum se prepara pastele carbonara

1. Într-o tigaie se prăjeşte baconul tăiat cuburi.
2. Adăugaţi în tigaie câte un polonic de apă din oala în care fierbeţi pastele! Parmezanul trebuie să fie ras iar gălbenuşul pregătit! Culoarea sosului din tigaie trebuie să fie uşor maronie, până puneţi pastele, iar baconul destul de crocant!
3. Puneţi spaghetele în tigaie, amestecaţi, opriţi focul, puneţi parmezanul, amestecaţi. Gălbenuşul îl spargeţi în tigaie şi amestecaţi, puneţi încă o lingură de apă fierbinte din oala în care aţi fiert pastele, măcinaţi piper proaspăt şi puneţi în farfurie!
Poftă bună şi dacă reuşiţi să respectaţi ce v-am spus nu mai aveţi nevoie de smântână!” a scris Chef Florin Dumitrescu pe Facebook. Aşa cum era de aşteptat, fanii lui s-au declarat încântaţi de reţetă şi l-au rugat să le mai ofere şi altele.
Rețeta de paste carbonara provine din regiunea Lazio și este una din cele mai cunoscute și iubite rețete italienești. De obicei, italienii preferă să folosească spaghete, dar se pot folosi și alte tipuri de paste, de exemplu fettucinne, rigatoni sau linguine.
farfurie cu paste carbonara pe masa

Vezi si aceste paste carbonara! Sunt dementiale!
Poze: Chef Sorin Bontea, aşa cum nu l-ai mai văzut

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!