5 trucuri ca să îți păstrezi bucătăria curată și organizată atunci când gătești

De Unica.ro pe

O bucătărie curată nu este mereu o misiune simplă. Și asta mai ales atunci când ești obișnuită să gătești în fiecare zi. Fie că încerci să prepari un fel de mâncare în viteză, că îți pregătești mâncarea pentru următoarea săptămână sau că pui la cale o simplă gustare, efortul tău va fi mereu dublat de nevoia de a curăța bucătăria. Știm cât de greu scapi de unele pete și câtă lipsă de dispoziție poți avea să începi să speli blatul, aragazul și chiuveta după ce abia ai terminat de gătit. Tocmai din acest motiv, este foarte important ca bucătăria ta să aibă parte de cele mai bune și de calitate elemente de amenajare interioară, care te vor ajuta să cureți mai ușor suprafețe precum gresia și faianța, decât parchetul și varul de pe pereți. În plus, dincolo de eficiența cu care poți termina curățenia, vor arăta și mult mai bine.

5 trucuri ca să îți păstrezi bucătăria curată și organizată atunci când gătești:

  1. Un coș pentru resturi sa fie mereu la îndemână

Resturile de la legume, cojile de ouă și plicurile cu condimente rămase goale pot ocupa un spațiu deranjant de mare pe blatul din bucătărie atunci când gătești. Pentru a evita acest deranj, înainte de a începe totul, ține la îndemână, eventual în mijlocul bucătăriei, un coș special pentru resturile alimentare. În acest fel vei scăpa rapid de ele, fără să te întrerupi din muncă, iar bucătăria ta va fi o idee mai curată.

  1. O folie de protecție pentru aragaz

Mereu este o bătaie de cap să gătești grăsimi pe aragaz. O folie de aluminiu te poate scapă de cele 15-20 de minute pierdute să cureți aragazul de grăsime la finalul orelor de gătit. Scapi de o muncă suplimentară și câștigi timp să te relaxezi în fața unei farfurii cu preparatele tale preferate. La final, tot ce trebuie să faci este să iei folia de aluminiu de pe aragaz, să o strângi și apoi să o arunci la gunoi.

  1. Curățenia și gătitul trebuie să meargă mână în mână

Cea mai eficientă cale de a păstra bucătăria curată atunci când gătești este, desigur, să faci curățenie imediat cum ceva s-a murdărit. Petele de pe jos se vor lua mult mai greu mai târziu, iar la final s-ar putea să te simți prea obosită ca să începi imediat curățenia. Asta nu înseamnă că trebuie să stai cu o mână pe lingură și cealaltă pe burete, însă nu lăsa murdăria să aștepte prea mult, pentru că în câteva ore bucătăria ta ar putea deveni de nerecunoscut, mai ales dacă ai și un copil prin preajmă.

  1. Ține mereu lângă tine un vas cu apă caldă și lichid de curățare

Iar pentru ca acest lucru să fie posibil, ține mereu alături de tine un vas mare cu apă caldă și lichid de curățare. Clătește rapid vasele, după ce ai terminat să le folosești și evită astfel să murdărești prea rău și chiuveta.

  1. Folosește-te de tot spațiul util de depozitare din bucătărie

Curățenia și ordinea se completează mereu de minune. Folosește-te de tot spațiul de depozitare din bucătăria ta ca să te înconjori rapid de toate lucrurile de care vei avea nevoie în ziua respectivă. În acest fel, nu le vei mai lăsa la întâmplare, nici nu vei supraîncărca blatul, să te trezești că nu mai ai unde să tranșezi carnea, iar ordinea te va ajuta mai târziu să cureți mai rapid suprafețele murdare din bucătărie.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright nenetus

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro