Cât de sigură este metoda retragerii?

Trăim în vremuri în care contracepția nu mai este chiar un subiect tabu, fiind mult mai la îndemâna cuplurilor decât odinioară.

Citește și: Cât de eficiente sunt exact spermicidele ca metodă contraceptivă?

Pe unica.ro am dezbătut avantajele și argumentele contra mai multor tipuri de contracepție, așa că azi îți prezint mai multe informații despre metoda retragerii. Iată ce trebuie să știi:

Astfel, referindu-ne concret la metoda retragerii, aceasta eșuează, în medie, în una din patru situațiile în care este folosită, cauzele fiind:

  • Uneori, bărbatul nu poate controla perfect momentul ejaculării
  • În cazul bărbaților mai tineri sau mai neexperimentați, ejacularea poate avea loc înainte ca ei să aibă timp să se retragă pentru a ejacula în afara vaginului
  • Chiar dacă nu avut loc penetrare, dacă bărbatul a ejaculat recent și nu s-a spălat (cu apă, nu doar șters), este posibil să mai fi rămas spermă pe vârful penisului, iar aceasta să ajungă în vagin la o nouă penetrare, explică dr. Mirela Popa, medic primar ginecolog și specialist al campaniei de informare și educare pe teme de contracepție și viață sexuală, Planifică Neprevăzutul.
  • Chiar dacă bărbatul nu a ejaculat în interiorul vaginului, lichidul preejaculator poate să conțină sperma rămasă în uretră de la o ejaculare anterioară

Foto: 123rf

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Mai multe din Sănătate

FII PRIMA CARE AFLĂ

...tot ce trebuie să știe o femeie specială, ca tine

Abonează-te la newsletterul Unica și primești imediat un e-book GRATUIT
cu tendințele de toamnă-iarnă 2017-2018 în modă și frumusețe!

Vă recomandăm: