Sucul de roșii, remediul banal care «topește» kilogramele în plus

De Andreea Catrina, pe
Rezultatele unui studiu realizat de specialiștii de la Universitatea din Taiwan au scos la iveală un lucru cu adevărat surprinzător – banalul suc de roșii ar putea fi remediul ideal pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, în mod sănătos și fără un efort prea mare.

Realizat pe femei cu vârste diferite, studiul a arătat că un pahar de suc de roșii pe zi (aproximativ 250 ml), consumat pe o perioadă de două luni, duce la scăderea în greutate. Femeile care au luat parte la studiu nu și-au schimbat dieta și nici modul de viață pe parcursul experimentului.

Pentru a fi siguri de rezultate, coordonatorii studiului le-au făcut și analize de sânge femeilor, atât înaintea dietei cu suc de roșii, cât și la final. Dincolo de faptul că toate participantele la studiu au slăbit și au pierdut mai ales din procentul de grăsime corporală, specialiștii au remarcat că și nivelul colesterolului acestor femei a scăzut.

“Nivelul colesterolului a scăzut semnificativ la toate participantele studiului. Probabil că acest lucru se datorează licopenului din roșii, un antioxidant puternic, cu multe efecte benefice pentru sănătate”, a declarat unul dintre specialiști pentru site-ul beextrahealthynow.com.

Rezultatele studiului au mai scos la iveală faptul că un pahar de suc de roșii pe zi îmbunătățește și digestia, întărește imunitatea, previne bolile cardiovasculare, scade riscul de cancer, stimulează funcțiile pancreasului și ale ficatului și scade riscul de boli pulmonare.

Mai mult decât atât, sucul de roșii este excelent și pentru persoanele care au probleme cu pielea – coșuri sau alte afecțiuni dermatologice – datorită antioxidanților pe care îi conține, acesta curăță pielea și te poate ajuta să îți îmbunătățești aspectul pielii chiar și în cazuri de acnee severă sau psoriazis.

Adoptă un stil de viață sănătos

Chiar dacă în cazul acestui studiu rezultatele au fost vizibile la toate participantele, cel mai bine ar fi să adopți un stil de viață sănătos, dacă vrei să slăbești. Poți combina această cură cu suc de roșii cu o dietă echilibrată și mișcare, pentru rezultate cu adevărat bune.

Și nu uita să te consulți cu medicul tău indiferent de modul în care alegi să slăbești. Sucul de roșii – cel făcut în casă, simplu, fără adaos de zahăr – este un aliment sănătos care nu prezintă niciun pericol, însă în funcție de istoricul tău medical, medicul îți va spune cum să adaptezi o astfel de dietă la nevoile corpului tău.

Foto: 123rf

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!