Menstruaţie în timpul sarcinii? Când ţi se poate întâmpla

De Sandra S., pe Ultimul update Sâmbătă, 17 ianuarie 2015, 12:35

Atunci când rămâi însărcinată, primul semn este întârzierea menstruaţiei. Şi totuşi, există cazuri în care aceasta încă apare, deşi eşti gravidă. Află când ţi se poate întâmpla acest lucru şi cât de îngrijorătoare este problema.

Concepţia a avut loc în preajma menstruaţiei

Dacă nu ai ovulaţia la mijlocul ciclului menstrual sau dacă acesta ţine foarte puţin, este posibil să rămâi însărcinată cu puţin timp înainte de venirea menstruaţiei. Aceasta este una dintre situaţiile în care menstruaţia încă apare după ce ai rămas însărcinată, însă se întâmplă o dată sau maximum de două ori, iar în lunile următoare nu vei mai avea menstruaţie. În plus, chiar dacă vor avea loc sângerări, trebuie să ştii că ovulaţia nu va mai avea loc pe tot parcursul sarcinii.

Sângerări în urma implantării

Aceste sângerări – atenţie, sunt foarte uşoare, nu le poţi compara cu o menstruaţie – pot fi chiar un semn că ai rămas însărcinată. Atunci când ovulul fecundat ajunge în uter, iar în jurul său se formează un ţesut (trofoblastul), câteva vase de sânge pot fi sparte. Din acest motiv apar aceste sângerări. Cantitatea de sânge curs variază de la o femeie la alta, însă dacă o poţi compara cu prima zi de menstruaţie, s-ar putea să fie chiar menstruaţie şi nu sângerarea în urma implantării.

Sângerări sporadice în timpul sarcinii

Există şi situaţii în care poţi sângera în timpul sarcinii: în acest caz nu este vorba de menstruaţie. Acest lucru se întâmplă în urma schimbărilor ce au loc în organismul unei femei atunci când rămâne însărcinată, la nivelul cervixului. Sângerările mai pot avea loc din cauza sexului, infecţiilor sau problemelor cu placenta. Ca să afli cu siguranţă ce se întâmplă în corpul tău, cel mai bine este să mergi la un medic specialist.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!