Aplicația Facebook Messenger va dispărea de pe aceste telefoane mobile

Reprezentanții Facebook au anunțat oficial că o mică parte din cei peste un miliard de utilizatori nu vor mai putea utiliza aplicația.

Citește și – De unde vine numele conexiunii Bluetooth

Reprezentanții Faceboook au anunțat oficial că utilizatorii care folosesc un telefon cu Windows 8.1 sau o variantă mai veche nu vor mai putea folosi aplicația de Messenger. Utilizatorii au fost informaţi în legătură cu schimbarea printr-un e-mail primit de la Facebook.
Aplicația nu va mai fi compatibilă cu aceste versiuni ale sistemului de operare și nici nu va mai exista suport, începând cu această săptămână.

Messenger nu este prima aplicaţie populară care renunţă la Windows Phone. Cei care utilizează încă platforma nu mai pot folosi nici WhatsApp sau Skype.

Motivul pentru care companiile iau această decizie este legat de securitate. Smartphone-urile mai vechi nu mai primesc cele mai noi update-uri de securitate și nu poate fi garantat faptul că informațiile sunt în siguranță. De asemenea, există și probleme de funcționalitate a hardware-ului, aplicațiile devenind prea complexe pentru telefoanele mai vechi.

Potrivit estimărilor, 76% dintre cei care folosesc smartphone-uri cu Windows au instalată versiunea 8.1 sau una mai veche. Totuşi, sistemul de operare dezvoltat de Microsoft are o cotă de piaţă globală mai mică de 0,5%, astfel încât numărul celor afectaţi de decizia Facebook nu este foarte mare.

Citește și – De ce sunt femeile mai dependente de telefon decât bărbații

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe unica.ro
Eva.ro
Loading...
Recomandari
Evz.ro
Doctorul Zilei
Glamour
Elle
Sfatul Medicului
Viva.ro
Mai multe din Divertisment
Vă recomandăm: