(P) Obiceiuri bune pentru sănătatea ta și a familiei: cum să îți dezinfectezi casa corect

De Unica.ro, pe
În ultimul an, obiceiurile noastre de menținere a igienei s-au îmbunătăți considerabil, ca parte a eforturilor de a combate pandemia de COVID-19.

Igiena este un pas crucial în prevenția infecțiilor. Mai multe organizații și instituții publice au recomandat utilizarea produselor care pot distruge germenii. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) recomandă curățarea domiciliului prin două procese diferite: igienizare și dezinfectare.

Care este diferența între cele două însă? Igienizarea reprezintă îndepărtarea murdăriei și impurităților de pe suprafețe. Însă deși acest proces reduce numărul de germeni, nu îl elimină complet, conform Centrului SUA pentru Controlul Bolilor (CDC). Pe de altă parte, dezinfectarea presupune utilizarea produselor chimice pentru a ucide germenii, reducând și mai mult riscul de răspândire a infecției, potrivit CDC.

Autoritățile spun că în această perioadă sunt necesare igienizări și dezinfectări frecvente, mai ales în băi și bucătării, dar și pe suprafețele des atinse (butoane, mânere, balustrade, întrerupătoare, telecomenzi, mese, scaune, robinete, ustensile de bucătărie și altele).

(P) Obiceiuri bune pentru sănătatea ta și a familiei: cum să îți dezinfectezi casa corect

Sanytol te protejează de murdărie și microbi periculoși

Pentru igienizare este suficientă folosirea unui săpun și clătirea cu apă. Pentru dezinfectare însă, un produs chimic este esențial. Mulți dezinfectanți au la bază clor, însă dezinfectanții din gama Sanytol pot curăța și dezinfecta suprafețe fără să apeleze la clor.

Spary-ul dezinfectant multi-suprafețe cu eucalipt te poate ajuta să cureți și igienizezi întreaga casă: pornind de la suprafețe de lucru, textile, covore și carpete și până la frigidere, cuptoare cu microunde, toalete și coșuri de gunoi. Acesta omoară 99,9% dintre microbi, bacterii și ciuperci. Poate elimina virusul gripal A (H1N1), virusul herpetic, Salmonella, Listeria, Staphylococcus aureus, Candida albicans, Escherichia coli, Aspergillus niger, Pseudomonas aeruginosa, Enterococus hirae, Lactobacilus brevis.

(P) Obiceiuri bune pentru sănătatea ta și a familiei: cum să îți dezinfectezi casa corect

Acest spray a fost testat dermatologic și poate fi folosit zilnic pe toate suprafețele care au nevoie de dezinfectare. În plus, mirosul său proaspăt de eucalipt este o desfătare pentru simțuri! Când produsul se termină, poți alege rezerva, pentru a economisi bani.

Foto: 123rf.com & Sanytol

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!